avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate fi desfiintat postul unui angajat cat timp ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate fi desfiintat postul unui angajat cat timp acesta este in incapacitate temporara de munca?

Buna ziua. As vrea sa stiu daca este legal ca postul ocupat de o persoana sa fie desfiintat in perioada cat acesta se afla in incapacitate temporara de munca. Precizez faptul ca persoana in cauza a primit preaviz de concediere ( prin posta) si a intrat automat in incapacitate temporara de munca pe o perioada de 10 luni. La intoarcere postul ocupat de acesta nu mai exista in organigrama, fiind suprimat de angajator.
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 09:35, 2 Octombrie 2014
Un post de munca poate fi desfiintat pe durata incapacitatii temporare de munca a salariatului care-l ocupa.

Legea interzice concedierea acestuia pe durata concediului medical, exceptie facand cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

La revenirea din concediu medical, salariatul in cauza va fi concediat.
La intoarcere, dupa cele 10 luni de medical, va curge in continuare preavizul (inteleg ca a intrat in medical dupa comunicarea preavizului, deci macar o parte din preaviz a trecut inainte de medical), iar dupa ce face toate zilele de preaviz, va fi concediat.
I.T.M. de 10 luni ? .... probabil ca se va pensiona medical .
Nu a facut nici o zi din preavizul de concediere.Cu toate acestea i-a fost comunicata si decizia de concediere in timp ce acesta era in incapacitate temporara de munca.Decizia a fost atacata de persoana in cauza in instanta.
In acest caz, angajatorul are la dispozitie posibilitatea revocarii deciziei respective, pentru a evita anularea acesteia de catre instanta de judecata.

Alte discuții în legătură

Post temporar reinfiintat alinedelea alinedelea Exista in practica instantelor acceptata ca legala expresia [i]Reinfiintarea temporara a unui post numai pentru punerea in executare a hotararii ... (vezi toată discuția)
Revenire angajat la serviciu dupa revocare decizie concediere cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog mult sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta Un angajat al unei societati comerciale a fost concediat in timp ce se afla in ... (vezi toată discuția)
Incapacitate temporara de munca in ultima zi de preaviz cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog mult, sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta: Angajatorul a dat preaviz de concediere (ptr. desfiintare post) unui angajat , si ... (vezi toată discuția)