am urmatoarea speta: in luna iunie..s-a facut sedinta extraordinara a asociatiei de locatari X si Y..in care s-a stabilit inlaturarea vechii conduceri (admin..presedint sef bloc..cenzor)..Motivul..proasta gestiune a blocurilor...(testante de peste 55.000ron). Imediat blocul X a stabilit ca vrea sa faca o noua asociatie X...sa se desparta de cei din Y..in speranta de mai bine asa...
Problemele au inceput sa curga la 2 sapt. dupa schimbarea conducerii vechi cu cea noua...AM descoperti sold 0 la contul curent...faptul ca nu avem fd de repartii si fond de rulment..desi pe chitante noi am cotizat...NI s-a spus ca banii s-au fol. pentru restantieri...
Acum 3 saptamani...a venit d ela tribunal..deciza de infiintare a noi asociatii X. ACum dilema noastra celor din X..este : in noile conditii sa ne ma depsrtaim de Y...mai e legal asociat XY? noul admin din X cf hot jud..poate incasa bani? Sa facem demersurile necesar (s aprezentam actele la APA NOVA GAZE..pe noua asociatie)..sau sa stam asa? in ca pe vechea sociatie..dar cu o noua conducere.
Nici noua condcuere..NU a luat in gestiune situatia financiara..a celor vechi..care ne-au fcaut parapad....
Asociatie noua X cum s epoate splita de cea veche XY daca nu avem o situatie financiara la zi?
Daca exista restante ale proprietarilor la cotele de intretinere si nu aveti datorii la furnizori inseamna ca fond de reparatii si de rulment exista, doar ca banii au fost folositi pentru platile curente, cum este si firesc.
Acum trebuie o persoana priceputa care sa intocmeasca situatia soldurilor de activ si pasiv pe toata asociatia si mai apoi sa o faca si separat pe fiecare din cele 2 asociatii in functie de restantele fiecarui proprietar,de contributia la fonduri...mai greu,dar cu calm se rezolva, cu nervi si acuzatii nu vad cum se pot limpezi lucrurile
E vreo problema ca desi ne-a iesit CUI-ul pe noua asociatie X...noi nu incheiem inca contracte noi cu furnizorii? Legal XY..poate exista mai departe..practic admin pe XY si presedintele cu cenzorul pe XY administreaza ambele scari...e ok asa?
ca sa conduca administratorul cu presedintele scarii X..ar trebuie facuta impartirea..ar trebuie sa se stie situatia fin..etc..CEEA ce nu e cazul ACUM...
Eu v-am raspuns mai sus ca puteti functiona in continuare in formula XY, chiar daca v-a iesit CIF -ul..., insa presedintele si membrii com ex. de la asociatia desprinsa nu au nicun rol, doar sa faca ordine in curtea lui Y, astfel incat restantele sa tinda spre zero, si desprinderea sa se produca cat mai usor.
Multumesc...ptr raspuns..
Nu e pb..sunt presedinte pe asocitaie XY..si am fost numit presedinte pe noua asociatie Y....pe noua asociatie Y separtaia (ar fi diferit doar admin...adica tot din scara Y)..acum admin e din scara X...
Pe asociatia XY...o sca ra are presedintele..cealalta are administratorul...
Singura pb era jridic..sa nu riscam vreo amenda..ceva..dar se pare ca suntem ok...
Oricum problema prelarii situatiei de la vechea conducere ramane....cred ca-i dam in judecata..
Daca judecati normal si fara partinire, puteti sa va despartiti onorabil. Incercati sa colaborati cu cineva autorizat, intocmiti o situatie a sodurilor de Activ / Pasiv pe intreaga asociatia, apoi foatre usor puteti determina situatia separat.
Daca asociatia mare va pune piedici, chiar si in cazul in care ati intocmit acele situatii ale soldurilor, desigur, cu placere mergeti la judecatorie, insa v-am spus, este mai mare daraua decat ocaua, au sa va forteze sa faceti o expertiza judiciara, au sa va efectueze din nou acele situatii ale soldurilor, va trebui sa faceti cheltuieli a caror valoare o sa fie destul de mare.
In fine, faceti cum stiti ca este mai bine si repet, puteti functiona in formula XY fara probleme, insa o sa trebuiasca sa munciti sa scapati de debitorii care acum incurca situatiile astfel ca la un momendat, desprinderea se va face foarte usor...
Desprindere asociatie
alv
In cazul desprinderii unei asociatii nou infiintate, din asociatia mama.
Refuzul de incheiere a unui protocol a elementelor de activ si pasiv, cum cere ... (vezi toată discuția)