Buna seara..
Administratorul societatii emita o decizie de constituire a unei comisii de cercetare disciplinara fara a fi mentionat ca membru.in cursul cercetarii disciplinare adm.insusi conduce si pune intrebari singur.este legal ca el sau membrii comisiei sa puna intrebari si sa puna concluzii??
Nu m am exprimat corect ..la intrebarea adresata de administrator am raspuns in scris pe acelasi document: ca voi formula in scris apararea mea in termen de 5 zile
Art.252 C.mun.
...
(2) Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat; c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 251 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.
Lipsa acestui aspect (cel boldit) duce la nulitatea absoluta a deciziei de concediere.