avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara

Buna seara..
Administratorul societatii emita o decizie de constituire a unei comisii de cercetare disciplinara fara a fi mentionat ca membru.in cursul cercetarii disciplinare adm.insusi conduce si pune intrebari singur.este legal ca el sau membrii comisiei sa puna intrebari si sa puna concluzii??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:46, 20 Septembrie 2014
Nu m am exprimat corect ..la intrebarea adresata de administrator am raspuns in scris pe acelasi document: ca voi formula in scris apararea mea in termen de 5 zile
In acest caz ,trebuie sa se ia in considerare apararea dvs .
Multumesc...singura nelamurire ramane daca este de ajuns in decizie,referitor la apararea mea fiind nefondata...fara motivaree
Art.252 C.mun.
...
(2) Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 251 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.

Lipsa acestui aspect (cel boldit) duce la nulitatea absoluta a deciziei de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare cercetare disciplinara dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Avand in vedere prevederile art. 251 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii care stipuleaza faptul ca in vederea desfasurarii ... (vezi toată discuția)
Urgent cercetare discplinara! stanceni stanceni Buna ziua Desi CM nu prevede numirea unei comisii de cercetare disciplinara, in vederea efectuarii procedurii a fost numita o comisie, care a participat la ... (vezi toată discuția)
Sanctionare angajat lungeanuadina lungeanuadina Care sunt pasii pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare? Vreau sa fac o reducere a salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 10%. (vezi toată discuția)