avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba

Buna ziua,

Codul Muncii prevede ca perioada de proba sa fie una singura/angajat, cu exceptia situatiei in care se achimba incadrarea acelei persoane la acelasi angajator sau in caz de conditii vatamatoare.

Intrebarea mea este: daca perioada de proba nu s-a specificat, in scris, in actul aditional de schimbare a functiei, existenta ei se prezuma automat?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 22 Mai 2009
Va multumesc.
Evaluarea profesionala are loc nu numai la incheierea contractului individual de munca, Codul muncii prevazand „verificarea aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea”, ci si ulterior, in decursul executarii contractului de munca.
Evaluarea profesionala poate sta la baza mentinerii sau promovarii in functie, in scopul stabilirii salariului, in vederea concedierii pentru necorespundere profesionala sau in cazul utilizarii clauzei de dezicere in perioada de proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare pantial pantial Deschid un nou punct de lucru in comert si doresc sa angajez o persoana pentru o perioada de proba. Cum fac asta ? Multumesc pentru ajutor ! (vezi toată discuția)
Perioada de proba alexauto1 alexauto1 Buna sunt angajat de curand la o multinationala pe perioada nedeterminata si cu perioada de proba de 90 zile. Suntem obilgati sa ne luam concediu o saptamana ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie ,loc de munca si salariu arinacc arinacc Am primit o adresa prin care mi se cere acordul pentru modificarea CIM (functia ,locul de munca si salariul) fara nicio alta explicatie.Salariul este mai mic ... (vezi toată discuția)