avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta relatie.mentionez ca nu a fost casatorit cu mama copilului.doresc sa stiu cine are dreptul la mostenirea lui?bunicul meu fiind in viata si unchiul meu.
1.daca bunicul meu moare eu in calitate de nepoata dupa tata(decedat)mostenesc ceva?
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2009
mel 75, utilizator
multumesc de raspuns.dar bunicul meu i-a vandut tatalui bunul cu clauza de abitatie viagera.poate fi atacata de unchiul meu?
Nu mai postati mesaje consecutive, editati ultimul mesaj. Este foarte greu sa vi se raspunda.

1. V-am raspuns deja ca acea clauza nu cade, bunicul este beneficiarul dreptului de habitatie si bunicul ati spus ca traieste. El va beneficia de acest drept si fata de dumneavoastra.
2.Bunicul nu poate face nimic, poate doar sa va prezinte dovezi ca s-a platit pretul. Legea instituie o prezumtie relativa in favoarea unchiului. Dumneavoastra si bunicul trebuie sa dovediti ca s-a platit un pret real.
3. Succesiuea o puteti dezbate oricand. Aveti insa termen de 6 luni ca sa acceptati succesiunea ( printr-o declaratie la otar sau tacit prin intrarea in posesia mostenirii). Daca nu o acceptati in termen de 6 luni dar o accepta unchiul de exemplu, atunci el va fi mostenitorul. Va recomand sa mergeti foarte repede la notarul de la ultimul domiciliu al tatalui si sa cereti dezbaterea succesiunii. Daca dezbateti succesiunea in termen de 1 an de la deces nu platiti taxa succesorala si impozit pe succesiune. Succes!

unchiul meu l-a trimis pe copilul lui sa stea cu bunicul.si-a tras internet pe numele lui,vrea loc de parcare ptr masina.se poate pregati ptr viitor?
cum se poate dovedi ca s-a achitat un bun ptr care s-a incheiat un contract de vanzare cumparare?
mel 75, utilizator
se poate retrage clauza de abitatie viagera dintr-un contract de vanzare cumparare?
mel 75, utilizator

Alte discuții în legătură

Poate fi atacat un contract de vanzare cumparare cu cluza de intretinere? dan755 dan755 Buna ziua. In 2006 decedeaza bunicul meu dupa care se face succesiunea intre tatal meu, fratele lui si bunica mea. Tot in 2006 dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare catre descendenti cu drept de uzufruct viager madalina1980 madalina1980 Bunicii ne-au facut mie si unchiului meu (tatal meu decedand inainte) un c-v cu dept de uzufruct viager. Noi am vandut apoi dreptul de nuda proprietate unui ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza IONUTVLS IONUTVLS Bunaziua.Am si eu nevoie de un sfat legat de cum ar trebui facut un contract de vanzare cumparare daca se poate. Problema este in felul urmator :Bunica din ... (vezi toată discuția)