avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta relatie.mentionez ca nu a fost casatorit cu mama copilului.doresc sa stiu cine are dreptul la mostenirea lui?bunicul meu fiind in viata si unchiul meu.
1.daca bunicul meu moare eu in calitate de nepoata dupa tata(decedat)mostenesc ceva?
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2009
mel 75, utilizator
contractul este si cu clauza de intretinere sau nu?
mel 75 a scris:

se poate retrage clauza de abitatie viagera dintr-un contract de vanzare cumparare?
[/quot

da, doar prin acordul partilor]
mihaelajuravle a scris:

daca contractul de v-c este incheiat la notariat si plata pretului este mentionata in contract nu este necesar sa faceti dovada achitarii pretului.in cazul in care contractul este un act sub semnatura privata, dovada ahitarii pretului o puteti face cu martori sau cu inscrisuri sub semnatura privata.

Doamna avocat, va grabiti sa emiteti opinii juridice. In temeiul art 845 cod civil Valoarea bunurilor înstrăinate unui succesibil în linie dreaptă, cu sarcina unei rendite viagere sau cu rezervă de uzufruct va fi socotită în porţiunea disponibilă şi excedentele, de este, se va trece în masa succesiunii. Imputaţia şi raportul nu pot fi cerute de succesibilul în linie dreaptă care a consimţit la aceste înstrăinări ca atere declaratia data in cadrul contractului nu este suficienta.
din punctul meu de vedere contractele de vanzare cumparare cu dr. de abitatie viagera sunt intuituu personae si nu se pot transmite prin mostenire.in acest caz nu puteti primi prin mostenire contractul incheiat de tatal d-voastra in timpul vietii.contractul se reziliaza prin moartea cocontractantului, asta in cazul in care vizeaza si o intretinere din partea tatalui.

Nu este adevarat! Doamna avocat doar dreptul de abitatie este intuitu personae nu si contractul. Cum sa se rezilieze contractul la moartea tatalui? #-o
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2009
ContSters42249, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi atacat un contract de vanzare cumparare cu cluza de intretinere? dan755 dan755 Buna ziua. In 2006 decedeaza bunicul meu dupa care se face succesiunea intre tatal meu, fratele lui si bunica mea. Tot in 2006 dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare catre descendenti cu drept de uzufruct viager madalina1980 madalina1980 Bunicii ne-au facut mie si unchiului meu (tatal meu decedand inainte) un c-v cu dept de uzufruct viager. Noi am vandut apoi dreptul de nuda proprietate unui ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza IONUTVLS IONUTVLS Bunaziua.Am si eu nevoie de un sfat legat de cum ar trebui facut un contract de vanzare cumparare daca se poate. Problema este in felul urmator :Bunica din ... (vezi toată discuția)