avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... After school -casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

After school -casa de marcat

Buna ziua!
Sunt intr-o dilema totala. In urma cu 2 sapt am infiintat un PFA , domeniu de activitate -alte forme de inv-meditator, cod caen 8559, pentru a putea incepe programul after school la scoala. Mi s-a spus ca am nevoie de casa de marcat?!. :O

Nu ma incadrez la puntul "h. activităţile desfăşurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implică crearea unei societăţi comerciale;" in acdrul activitatilor exceptate de la utilizarea casei de marcat?

Intră sub incidenţa prevederilor art 2 lit. h) din ordonanţa de urgenţă:
a. profesiile libere sub toate formele de organizare, care nu implica crearea unei societăţi comerciale desfăşurate de către notari, avocaţi, experţi autorizaţi, medici, experţi-contabili, contabili autorizaţi, arhitecţi, precum şi de alte persoane fizice care prestează servicii cu caracter profesional în domeniul ştiinţific, literar, artistic şi educativ;
b. activităţile economice desfăşurate în mod independent, inclusiv prin practicarea unei meserii, de către persoanele fizice autorizate potrivit legii, cu excepţia activităţilor de taximetrie auto pentru mărfuri şi persoane.

Nu inteleg de ce ar trebui sa am casa de marcat din moment ce parintii platesc o data pe luna. Nu sunt suficiente chitanta si factura?
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: petromar77 , utilizator 22:22, 2 Ianuarie 2019
Buna ziua.
E corect .Va incadrati la acest articol
O zi buna
Adina Rus
Buna seara.
Sunt in aceeasi situatie. Mai este valabil raspunsul si pentru situatia actuala in decembrie 2018? Adica am nevoie de casa de marcat pentru meditatii-after school? Multumesc.
Dacă facturati catre persoane fizice acestea sa pot închide numai cu bon fiscal sau plata prin banca si nicidecum cu chitanța.
Este alegerea dumneavoastra! Doar trebuie sa aveti in vedere ca nu aveti voie sa tăiați chitanța catre persoane fizice.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2019
Joyfull, utilizator
Dacă facturati catre persoane fizice acestea sa pot închide numai cu bon fiscal sau plata prin banca si nicidecum cu chitanța.
Va multumesc. Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat sylver30 sylver30 O persoana fizica autorizata ( traducator autorizat ) este nevoita sa emita bon fiscal pt persoanele fizice, dar pt persoane juridice ? (vezi toată discuția)
Casa de marcat: hg 479/2003 - si totusi art. 15 spune altceva... tzobor tzobor Salutare, Sunt PFA de vreo saptamana cu cod CAEN 7729, inchirieri de bunuri gospodaresti nca. Din HG 479/2003, la art. 15, se specifica: \"Intra sub ... (vezi toată discuția)
Cmi- chitante sau casa de marcat? cactusul cactusul As vrea sa stiu daca intr-un cabinet stomatologic (CMI), pentru lucrarile efectuate pacientilor, este corect sa se taie chitante pentru plati efectuate cu ... (vezi toată discuția)