avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Opinii negative despre produse si servicii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Opinii negative despre produse si servicii

Am facut un site unde persoanele nemultumite de calitatea serviciilor sau a produselor de care au beneficiat pot trimite reclamatii. Avand in vedere ca reclamatiile se transmit online este destul de dificil sa verific identitatea celor care posteaza opinii negative, asa ca nu am posibilitatea sa demonstrez veridicitatea acestor opinii. Toate opiniile negative si reclamatiile sunt facute publice, astfel incat oricine poate vedea cat de "seriosi" sunt unii comercianti. Bineinteles, tuturor comerciantilor li se ofera dreptul la opinie.
As avea urmatoarele intrebari:
1. Sunt obligat prin lege sa verific identitatea celor care posteaza opinii negative ?
2. Este necesar acceptul comerciantului pentru a publica opiniile negative primite de la clientii sai ?
3. Este indreptatit comerciantul sa ma dea in judecatata pentru prejudiciu de imagine, chiar daca i-am acordat dreptul la replica ?

Alte discuții în legătură

Defaimare societate comerciala pe o retea de socializare EvaCsabi EvaCsabi Detinem un complex despre care o clienta nemultumita a trimis spre publicare un articol defaimator, incitator si revoltator dar si mincinos , la o pagina ... (vezi toată discuția)
Am împărtășit pe facebook experiența negativă cu o firmă. există riscul de a pierde procesul dacă sunt dată în judecată? ContSters443452 ContSters443452 Am postat pe unele grupuri de facebook o experienta negativa cu o firma,as putea fii data in judecata?ps. Asta fiind msg(Bună ziua! În Septembrie 2016 am dat ... (vezi toată discuția)
Fals/furt de identitate-deschidere adresa email dciurba dciurba Care ar fi baza legala in cazul in care cineva mi-a creat un profil pe internet, o adresa de email si in aceasta perioada a corespondat in numele meu pentru ... (vezi toată discuția)