avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este necesara autorizatie pentru construirea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este necesara autorizatie pentru construirea unei fantani?

Am facut o fantana si cel care mi-a facut-o ,nu mi-a facut-o cum trebuie .L-am reclamat la Protectia consumatorului ,iar Primaria vrea sa ma amendeze ca nu am autorizatie de construire a fantanii. Trebuia sa am autorizatie ? In ce lege exista acest lucru? .Ce trebuie sa fac ,sa-l pot determina de a remedia defectiunile fantanii?
Deasemea mi-a dat factura si chitanta nestampilate.
Cel mai recent răspuns: Paveltudor40@yahoo.com , utilizator 08:03, 24 Septembrie 2021
Nu-i puteti face absolut nimic...nu aveti contract, nu aveti garantia lucrării si prestatorul o fi si "finutul" primarului !
Fantana reprezinta o instalatie publica sau individuala de aprovizionare cu apa, instalatie din care apa este consumata prin extractie direct din sursa, asa cum este definita la art. 2 lit. r) din anexa nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 974/2004 pentru aprobarea Normelor de supraveghere, inspectie sanitara si monitorizare a calitatii apei potabile si a Procedurii de autorizare sanitara a productiei si distributiei apei potabile, cu modificarile si completarile ulterioare.
Apa din fantana, pentru a fi folosita in scop potabil, trebuie sa corespunda calitativ reglementarilor in vigoare pentru apa potabila,necesitate care este conditionata si de modalitatea de executie a sursei de apa=fantana
Fantana poate fi executata in mai multe feluri de sol argilos,pietris,stanca,etc
Sursa de apa=filonul poate fi la diferite adancimi,care pot fi legal precizate numai de catre arhitect/proiectant in urma analizei planului de amplasament soliciat pentru fantana
Pentru ca produsul fantanii sa corespunda normelor prevazute de HG nr 974/2004,Ordin nr. 127 al Ministerului Sanatatii privind atributia Directiei de Sanatate Publica privind avizarea si autorizarea sanitara a surselor de apa,Ordin nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei,este obligatoriu ca executia unei fantani sa fie autorizata de autoritatea publica locala


Pentru a spa o fantana am nevoie de autorizatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa potabila cu miros fecaloid mika-le mika-le Buna ziua. Am o intrebare, daca se poate. Apa noastra potabila miroase a fecale. Langa grupul nostru de pompare (doua blocuri) a fost construita acum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am și eu i întrebare.am cumpărat o casa .linga ... adrian225 adrian225 buna ziua. Am și eu i întrebare.Am cumpărat o casa .Linga gardul vecinului am făcut o fosa septica la .60 de cm fata de gardul ei .Acum am făcut o ... (vezi toată discuția)
Distante minime intre constructii intre gard vecin, amplasamente fose septice si alte constructii alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Am construit un wc in curte la tara cu fosa betonata complet, vecinul meu dupa doi ani s-a trezit ca nu-i convine locatia fosei deoarece are o ... (vezi toată discuția)