avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie

Fiul meu s-a nascut in Spania, avand mama romanca si tata argentinian, necasatoriti. Vrem sa solicitam pentru el cetatenia spaniola, dar intre timp are nevoie de acte. Daca alegem sa fie cetatean roman, poate renunta la cetatenie odata ce o dobandeste pe cea spaniola? Iar in cazul cetateniei argentiniene?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:03, 29 Octombrie 2015
Buna ziua,
Poate sa pastreze dubla cetatenie romana si spaniola. Nu stiu sigur dar cred ca puteti cere direct cetatenia spaniola fiind nascut acolo.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Cetăţenii străini consideraţi persoane de origine spaniolă sunt cei născuţi din cel puţin un părinte spaniol, copii minori adoptaţi de pariniţi spanioli, copii nascuţi în Spania din părinţi străini dar care nu transmit cetăţenia lor copiilor, copii născuţi în Spania din filiaţie nedeterminată sau copii nascuţi în Spania atunci când cel puţin unul dintre părinţi s-a născut în Spania. Toţi ceilalţi pot să o obţina ca urmarere a rezidenţei legale pe teritoriul spaniol pe o perioadă determinată.
sursa: [ link extern ]
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Poate sa pastreze dubla cetatenie romana si spaniola.

Nu se poate, Spania nu permite dubla cetatenie. Poate pana creste copilul se va schimba ceva.
Spania permite cetatenia multipla celor nascuti supusi spanioli (cu conditia sa notifice autoritatile spaniole in termen de trei ani de la primirea altei cetatenii ca doresc sa-si pastreze cetatenia spaniola) sau care au cetatenia unei tari iberoamericane, Andorrei, Filipinelor, Guineei Ecuatoriale sau Portugaliei. Deci copilul dvs. poate pastra cetatenia argentiniana (daca o are, ca nu ati mentionat daca o are). Insa nu poate pastra cetatenia romana (in caz de naturalizare in baza rezidentei). Daca va pastra cetatenia romana ii va fi retrasa cetatenia spaniola. Sursa: [ link extern ]

si [ link extern ]

Mentiune: copilul unui cetatean roman este cetatean roman prin nastere, in mod automat si fara a fi intrebat cineva daca ar fi de acord sau nu cu asta. Asa ca nu puteti alege sa fie cetatean roman (copilul este deja cetatean roman), ci puteti alege doar sa nu mai fie cetatean roman, prin renuntarea la cetatenia romana (pe care o poate aproba doar statul roman).

Concluzia: dupa sau inainte de naturalizare va fi nevoit sa renunte la cetatenia romana (sau s-o faceti dvs. in numele lui) pentru a-si putea pastra cetatenia spaniola.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2015
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie dubla (romana si spaniola) anisoarab anisoarab Femeie,cetatean roman,casatorita in spania cu sot spaniol,cetatean spaniol Daca solocita cetatenie spaniola,trebuie sa renunte la cetatenia romana? Multumesc! (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie: romana și spaniola Yoooo23 Yoooo23 În situația în care mama-româncă, tatal- bulgar, iar copilul este născut în Spania și are cetatenie romana, după prezentarea actelor pentru ... (vezi toată discuția)
Acte pt cetatenie spaniola danielstoica77 danielstoica77 buna ziua. sora mea locuieste in Spania de 10 ani, este casatorita cu un cetatean spaniol, si ar dori sa stie ce acte ii sunt necesare sunde trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)