avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Va relatez si va cer un sfat: - bunicul sotiei decedeaza in 1989 si se face succesiunea intre bunica sotiei si socrul meu se impat cotele si masa succesorala (mentionez faptul ca au avut un singur fiu si anume pe socrul meu)
-in 1995 decedeaza si socrul meu si soacra mea intr-un accidet si iarasi se face succesiunea si se imparte masa succesorala la sotie si cumnatul meu din ceea ce avea socrul meu adica25%
-in 2004 se redacteaza testament la notar de catre bunica sotiei ,prin care ii lasa toate bunurile mobile si imobile pe care le detine nepoatei cu obligatia de a o ingrijii si de a o inmorminta atunci ciind ia venii vremea.
-in 2014 in august decedeaza si bunica sotiei la virsta de 95 de ani.Am ingrijit-o si am inmormitat crestineste chiar daca cumnatul meu in toti acesti ani nici nu avenit sa o vada.
Cumnatul ce drepturii are dupa ceea ce v-am relatat?

Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 01:51, 24 Septembrie 2014
IN aceasta situatie cumnatul va ramane cu ceea ce a mostenit dupa tatal sau, partea bunciii urmand sa treaca la sotia dvs.Pot face apoi partaj de bunuri. Daca fratele sotiei vds. ar ataca testamentul puteti invoca neacceptarea succesiunii in termen de catre acesta. Eventual luati legatura cu un avocat .
de unde până unde invocarea neacceptării succesiunii în termen, stimată doamnă avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament laleaua neagra laleaua neagra buna dimineata daca sotul meu a primit testament de la parinti , iar acum sotul a decedat eu voi mostenii in continuare testamentul (socrii nu mai am , nu ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral mihaimen mihaimen Stimate Doamne/Stimati Domni AVOCATI/CONSILIERI JURIDICI Am o problema de familie: am fost 5 frati dintre care 1 a ramas in curtea parinteasca. In anul 1990 a ... (vezi toată discuția)
Succesiunea cand exista un testament autentificat Crina ion Crina ion Buna ziua. Bunica cand traia a facut testament la notar tatalui meu lasandu-i tot deoarece unchiul a uitat ca are mama. Bunica l-a intrebat pe unchiul meu ce ... (vezi toată discuția)