avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fond funciar - teren intravilan colectivizat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fond funciar - teren intravilan colectivizat

Buna ziua,

Se poate ca un teren intravilan ce a fost colectivizat in 1959 sa fie vandut/donat mai tarziu in 1970 cu acte autentice? Daca da, ar trebui sa apara in CF ca a fost vandut sau donat la acea data?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xyz2012 , utilizator 23:04, 25 Septembrie 2014
In C.A.P. a fost inscris, nu instrainat asa ca da s-a putut instraina cu acte autentice pana la aparitia legilor nr 58 si 59 din 1974 care stipulau ca terenurile nu mai pot fi instrainate decat prin mostenire legala(restul au trecut in proprietatea statului). Daca existau carti funciare in zona,da .
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
pusa2mimi, utilizator
Ca sa fiu mai explicit, ma intereseaza daca exista posibilitatea ca terenul respectiv sa fi fost donat sau vandut de proprietarul de drept unei terte persoane in anul 1973 de exemplu fara ca tranzactia sa fi fost trecuta in CF. Si da, au existat carti funciare in aceasta zona inca din anii '30.
alte pareri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren de langa casa elena_1234 elena_1234 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicul meu a vandut in anii 70 casa avuta la tara impreuna cu o parte din terenul de pe langa ... (vezi toată discuția)
Lot in folosinta mai mare de 15 ari in anii 1970 -1989 era posibil ? nu am gasit nimic cornaca cornaca 1). Care este Articolul, Articolele din LEGEA - DECRET din perioada anilor 1970 -1989 care permitea Membrilor Cooperatori ai Cooperativei Agricole de ... (vezi toată discuția)
Solutie "cedare sau donare" fara cadastru? Moony Moony Va rog sa ma ajuti sa-mi propuneti intocmirea unui ACT VALABIL prin care: 1-Dreptul fratelui meu sa-mi fie cedat mie atat din teren intravilan cat si ... (vezi toată discuția)