avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

buna ziua .inainte de casatorie am avut un apartament achitat integral pe care l-am vandut in timpul casatoriei si cu banii obtinuti , plus credit bancar am cumparat unul mai mare .Acum sunt la partaj , pot recupera valoarea bunului propriu inclus in bun comun?
Cel mai recent răspuns: dridina , utilizator 12:43, 26 Septembrie 2014
Conteaza ce ati cerut. Sa cereti o cota mai mare din ap dat fiind faptul ca ati contribuit in plus si cu bani proprii e una, iar sa cereti banii pe bunul vandut e alta.
cum ar fi trebuit sa cer , sa fie corect?
Solicitati instantei de judecata o cota-parte mai mare din dreptul de proprietate.

(cotele de contributie fiind diferentiate).

Proprietate devalmasa este caracterizata prin faptul ca niciunul dintre codevalmasi nu are individualizata cota-parte ideala , abstracta, matematica din dreptul de proprietate.

Cota-parte ideala , abstracta, matematica va fi individualiza in etapa de partajare, realizata in fata notarului public sau in fata instantei de judecata.

Pentru sistarea proprietatii devalmase, instanta de judecata va avea in vedere modalitatea in care s-a efectuat plata pretului

( din expunerea facuta de dumneavoastra, pretul imobilului a fost platit din sumele de bani dobandit in urma instrainarii unui alt imobil, cat si a unor sume de bani dobandite din incheierea unor contracte de imprumut, bancare).

Pentru partajare, instanta de judecata va avea in vedere situatia locativa a fiecare, actele de conservare si de administrare efectuate, sumele de bani investite la plata taxelor si impozitelor.

Daca incheiati un acord de mediere, va fi platita doar jumatate din taxa judiciara de timbru, instanta de judecata pronuntand o hotarare de expedient.

Succes.

Dacă fostul soț a recunoscut, de ce nu încercați o mediere?
a recunoscut la interogatoriu , acum ca judacatorul s-a pronuntat si nu a tinut cont de valoarea apartamentului bun propriu , se bucura ....ce mediere !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort bubuxyz bubuxyz Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns. Va redau mai jos succesiunea evenimentelor pentru a va ajuta: 1. Am avut un apartament de la bunici ... (vezi toată discuția)
Vinzarea unui bun cumparat cu banii obtinuti din vinzarea unui bun propiu petravram petravram Buna ziua. Am cumparat un bun, in timpul casatoriei, cu banii obtinuti din vinzarea unui teren, bun propiu, cumparat inaintea casatoriei.[b] Intrebare : Pot ... (vezi toată discuția)
Divort MOROSANUDRAGOS MOROSANUDRAGOS Va rog sa-mi comunicati care sunt modalitatiile de rezolvare pentru urmatoarea speta. Doi soti doresc sa divorteze si au impreuna un apartamet (luat cu credit ... (vezi toată discuția)