avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre amnistia fiscala la mame
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre amnistia fiscala la mame

Am beneficiat de indemnizatia de crestere al copilului iar in acelasi timp am realizat venituri suplimentare din activitatea de agent de asigurare, venituri in cuantum de 1523 lei in primul an si 1320 in al doilea an, respectiv anul 2012 si 2013.Pe data de 1 august am primit de la ANAF somatie de plata si titlu executoriu pe indemnizatia de crestere al copilului pe anul 2012 si 2013, de restituire a banilor in suma de 8500 lei. Va rog respectos sa-mi spuneti daca pot beneficia de acea amnistie fiscala. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:47, 11 Martie 2015
Daca eram avocat sau jurist nu mai aveam nevoie de sfaturile d-voastra d-le Tudor Valeriu, nu ati inteles nimic, imi pare rau.
1. Chiar in profilul dvs. de consultant scrie ca sunteti avocat, va cheama Radulescu Adela si sunteti din jud. Valcea.
- Daca nu este adevarat trebuie sa va confirmati contul sa vedem daca este sau nu o eroare.

2. - Nici ca economist de meserie (ca si mine, de altfel) nu aveti nici o scuza ca nu ati cunoscut prevederile legale referitoare la concediul crestere copil.
- Spun asta pentru ca sunt mamici fara studii si se intereseaza foarte mult pe acest forum in legatura cu ce are voie sau nu sa faca in timpul CCC.

3. In legatura cu problema dvs. va recomand sa mai asteptati putin sa apara modificarea Normelor de aplicare a OUG 111/2010 si atunci ne vom lamuri complet.

4. - Intre timp va recomand sa cititi si Regulamentul de postare pe forumul acesta si sa incercati sa-l respectati.
- De asemenea daca vreti sa fiti respectata trebuie si dvs. sa respectati pe ceilalti.
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Probabil cand cineva mi-a facut contul respectiv a scris eronat, dar daca si mamicile fara studii se intereseaza de reglementarile privind OUG 111/2010 atunci de ce sunt 12.000 si ceva de mame in situatia in care sunt si eu de altfel? Cel mai coerent raspuns deocamdata este cel de la punctul 3.
Mariusica1981 a scris:

...dar daca si mamicile fara studii se intereseaza de reglementarile privind OUG 111/2010 atunci de ce sunt 12.000 si ceva de mame in situatia in care sunt si eu de altfel? Cel mai coerent raspuns deocamdata este cel de la punctul 3.

1. Foarte simplu: aceste 12.000 de mamici (printre care si dvs.) nu ne-au consultat pe noi, pe consultantii de pe forumul Avocatnet.ro.

2. - Sunt magulit de aprecierile dvs. la adresa raspunsurilor mele!
- Ma bucur ca ati gasit si ceva coerent in raspunsurile mele!
- Sper ca pe viitor sa gasiti motive sa ma apreciati mai mult!

Cu siguranta.

Alte discuții în legătură

Amnistie fiscala mariantonietta mariantonietta Buna Ziua, Referitor la amnistia fiscala ,vreau sa va intreb daca sunt scutita la returnarea indemnizatiei de crestere copil. In luna acesta am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie crestere copil cristinam1234 cristinam1234 Buna ziua, In iulie am primit o decizie de la AJPIS, prin care mi se spune ca treb sa restitui indemnizatia crestere copil incasata, pentru ca am incasat ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala constantinao constantinao Buna ziua, Imi puteti spune, va rog frumos, daca Legea privind amnistia fiscala se aplica si acelor persoane care au incasat o indemnizatie privind ... (vezi toată discuția)