avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit bancar

Buna ziua,
Acum 3 ani am facut un credit de nevoi personale, girand alta persoana cu apartamentul....Cu toate ca banii eu i-am scos de la casierie,fiind titular, nu am beneficiat de nici un banut, tot ce s-a cumparat (marfa, auto...) au ramas la persoana respectiva.....A platit pana in aceasta luna ratele, (prin intelegere verbala) dar deodata nu mai vrea sa achite....Cum il pot determina sa plateasca, actiune judecatoreasca, amenintare cu recuperatori....Daca nu mai am nici un venit in tara, banca il poate soma pe el ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 14:43, 27 Septembrie 2014
Buna dimineata,

din povestea dvs. reiese faptul ca ati facut in nume personal un credit de nevoi personale, garantind imprumutul in nume propriu cu apartamentul detinut in proprietate de catre dvs.

Ce ati facut dvs. cu banii nu priveste banca. Daca aceea persoana, careia i-ati dat suma de bani nu figureaza ca avand vreo calitate in acel contract, doar dvs. sunteti persoana impotriva careia banca se va indrepta in vederea recuperarii debitelor.

In masura in care aveti dovezi din care sa rezulte ati dat o suma de bani acelei persoane va puteti indrepta impotriva acesteia cu actiune in justitie in vederea recuperarii acesteia, insa acest demers va dura , iar banca poate demara impotriva dvs. executarea silita.

Nu, acea persoana a girat cu proprietatea sa, scuze pentru exprimare...el are calitatea de Girant in contractul cu banca...Daca plec din tara, eu o sa ajung in Biroul de Credit figurand ca rau-platnic, banuiesc.....Banca il poate soma pe el? Nu vreau sa ajung in postura in care banca imi pune oprire pe salariu, pentru niste bani de care nu am beneficiat....Sau cum il pot constrange? La notar nu vrea sa mearga sa dea declaratie ca-si asuma plata la timp.....Nu mai stiu...Va rog ajutati-ma !!
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2014
irina_istrate, utilizator
Pai e interesul lui sa plateasca, altfel ramane fara casa !
este interesul lui, dar pana acolo, banca imi pune oprire pe salariu....procedurile sunt destul de anevoioase si eu sunt primul vizat....daca eu nu mai am venit in tara, cu ce ma mai constrange banca??
Daca dvs. nu aveti bunuri urmaribile in tara se va proceda la executarea garantiei creditului.
Nu este fezabil sa se treaca la o urmarire silita internationala cata vreme exista un imobil ipotecat in tara.
Garantul fie va achita, fie i se va scoate la vanzare imobilul.
Intelept ar fi fost sa fi facut un act prin care sa mentionati ca i-ati remis suma de bani imprumutata de la banca si ca persoana aceea se obliga sa suporte ratele. Oricum, imobilul va fi executat inainte de salariul dvs. din strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit ipotecar bancar dafinel dafinel Buna ziua, [b]Sunt in urmatorul caz concret:[/b] Am un credit de nevoi personale de 45.000 de euro din anul 2008 luat de la o banca comerciala, girat cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale fara garantie voicuadrianvaleriu voicuadrianvaleriu Buna seara. In 2008 am facut un contract de nevoi personale fara garantii. Din diferite motive, am ajuns la o restanta de peste 3000 lei, si am fost informat ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca fiul meu a facut credite si a plecat din tara? antecume antecume Buna ziua, Unul dintre fiii mei a contractat mai multe credite: doua credite de nevoi personale fara garantie si o descoperire de card. El e plecat in ... (vezi toată discuția)