avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reangajare salariat urmata de o viitoare concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reangajare salariat urmata de o viitoare concediere

Buna ziua. V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele:
Un fost angajat (care a fost concediat in timp ce se afla in incapacitate temporara de munca) s-a intors la munca dupa ce angajatorul a revocat decizia de concediere(acesta a fost concediat pe motiv ca postul sau a desfiintat). Angajatul a fost reincadrat pe acelasi post in cadrul aceleasi sectii, doar punctul de lucru difera.
INTREBARE: In noua procedura de concediere pe care angajatorul doreste sa o initieze, respectiv sa emita un nou preaviz de concediere poate fi prevazut faptul ca postul sau a fost desfiintat? Va rog mult sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedeze angajatorul pentru a fi legala concedierea.
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 08:55, 27 Septembrie 2014
Se poate concedia numai daca se va desfiinta postul ocupat in prezent. Uitati ca s-a intamplat cu prima concediere, acele motive nu se mai pot folosi acum din moment ce ati revocat vechea decizie.
Veti face (daca aveti motive) o noua concediere, de la zero, cum ar veni.
Multumesc ptr. lamuriri.
@ cristina69

1.Este greseala conducerii,intrucat trebuia mai intai reinfiintat postul si apoi efectuata reintegrarea.

2. Incadrarea pe un alt post existent , inseamna ca pentru a efectua o noua concediere va trebui desfiintat acest post.
Imi cer scuze ca insist...dar, daca era integrat pe acelasi post (in cazul in care conducerea reinfiinta postul) nu trebuia apoi, ptr. o noua concediere, o noua hotarare de desfiintare a postului? Adica, nu eram in aceeasi situatie? Care era diferenta?
Nu era nicio diferenta , trebuia doar reluata procedura de concediere, si anume :
- desfiintarea postului
- instiintarea salariatului
- emiterea deciziei de concediere laterminarea preavizului.

Desfiintarea locului de munca, in temeiul art. 65 C. muncii, trebuie sa aiba un caracter real, efectiv si serios. Aceaste aprecieri presupun urmatoarele:
– locul de munca in cauza trebuie sa fie suprimat din structura angajatorului;
– trebuie sa existe dificultati reale de mentinere a postului din punct de vedere economic ori sa fi fost atins scopul pentru care a fost creata functia in cauza;
– sa fie imposibila mentinerea postului fara pagube pentru angajator.
(Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VII-a civila si pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale, decizia civila nr. 5961/R din 5 octombrie 2011, Selectie si prelucrare de Petrica Arbanas, in Revista romana de dreptul muncii nr. 1/2012)



Alte discuții în legătură

Se poate desfiinta un post ca urmare a fuziunii prin contopire? cristina69 cristina69 Buna dimineata. Va rog mult sa ma lamuriti , daca se poate cu privire la urmatoarele Este vorba despre desfiintarea unui post ca urmare a fuziunii prin ... (vezi toată discuția)
Concediere car-men car-men Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: Un salariat este concediat deoarece firma nu prea mai are de lucru iar el este unul dintre cei mai slabi. I se face ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post andreea.cobianu andreea.cobianu Care este procedura de desfiintare a unui post in situatia in care acesta a ramas vacant ca urmare a concedierii disciplinare a salariatului? Am concediat ... (vezi toată discuția)