avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Scutire de impozite
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Scutire de impozite

Daca am certificat de handicap accentuat permanent, detin un SRL si sunt propriul angajat, ce facilitati am?spre exemplu scutirea de la impozitele la stat etc.
Cel mai recent răspuns: melania_14 , utilizator 12:18, 27 Septembrie 2014
Din Codul Fiscal CAP. 11 / ART. 284 Facilităţi pentru persoane fizice /
(1) Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, precum şi alte taxe prevăzute la art. 282 şi art. 283 nu se aplică pentru:
... (4) Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi taxa pentru eliberarea unei autorizaţii pentru desfăşurarea unei activităţi economice nu se datorează de către persoanele cu handicap grav sau accentuat şi de persoanele încadrate în gradul I de invaliditate.


CAP. 3 Venituri din salarii
(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:..... k^1) veniturile din salarii realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat;


Ca persoana cu certificat de handicap accentuat permanent ar trebui sa nu platiti impozit pe caldiri, terenuri si taxele pt obtirea autorizatiei de SRL, dar presupu ca acest lucru il stiati deja.

Daca spuneti ca sunteti si angajat la firma dvs nu ar trebui sa platiti cei 16% pt salariul dvs. Mai sunt ceva scutiri pt profitul reinvestit, contabilul dvs ar trebui sa stie mai bine. Codul fiscal si normele de aplicare le gasiti pe situl ANAF:

[ link extern ]

Sper ca aceste informatii va sunt de ajutor. O zi buna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
melania_14, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati legea 448/2006 gfrone22 gfrone22 Buna, Sunt o persoana cu handicap grav (detin certificat eliberat permanent) si urmeaza sa ma angajez. Conform Legii 448/2006 (SECȚIUNEA a ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap, beneficiaza de reducerea impozitului pentru locuinta ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu o intrebare, daca ma poate lamuri cineva: Am o ruda care are un copil incadrat in gradul 2 de invaliditate, handicap accentuat, are si ... (vezi toată discuția)
Impozit cladire teren stanciulaurentiu91 stanciulaurentiu91 in februarie am depus la primarie actele de handicap certificatele, gradul 2 accentuat ptru scutire impozit pe teren si cladire azi am fost la primarie si un ... (vezi toată discuția)