avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulament concurs - recorectarea tuturor lucrarilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulament concurs - recorectarea tuturor lucrarilor dupa o contestatie

Daca in cadrul unui concurs la o companie de stat pentru ocuparea unor posturi, dupa corectarea si afisarea rezultatelor, comisia centrala in urma unei contestatii decide modificarea punctajului la raspunsurile din grila de concurs si recorectarea tuturor lucrarilor , aceste ultime rezultate pot fi considerate valide ?
Daca nu, care este acuzatia care poate fi adusa si cine se face vinovat?
Exista o lege care penalizeaza aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: alinedelea , utilizator 10:18, 29 Septembrie 2014
Ultimele rezultate stabilite de comisia de contestatie sunt cele valabile.
Nu stiu daca ati inteles corect situatia.S-au corectat lucrarile si s-au afisat rezultatele, deci s-au deschis colturile si s-au vazut numele fiecarui participant.Dupa contestarea unui raspuns din grila, contestare facuta de unul din participanti, comisia a decis recorectarea tuturor lucrarilor, chiar si acelora care nu solicitasera asta.Din cate am vazut legea reglementeaza anumite aspecte ale concursurilor, iar cele relatate mai sus, sunt impotriva legii ca de exemplu faptul ca s-au recorectat toate lucrarile, si recorectarea s-a facut dupa deschiderea colturilor.Nu vi se pare ca miroase a frauda?
Nu cred ca este vorba despre o frauda. Odata deschise lucrarile ,acestea nu mai pot fi sigilate inapoi.

Candidatul nemultumit de modul de solutionare a contestatiei se poate adresa instantei de contencios administrativ, in conditiile legii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca nu este vorba despre frauda, in conditiile in care dupa recorectare, unii din cei admisi au fost declarati respinsi si invers, atunci unde poate fi incadrata aceasta situatie?
Va rog as dori un raspuns mai documentat si daca se poate referire la niste legi.
In opinia mea , nu poate fi incadrata penal la nicio infractiune.

Aveti posibilitatea sa atacati in contencios administrativ solutia comisiei de contestatie, asa cum se prevede in HG 286/2011.

Alte discuții în legătură

Unde pot face o sesizare cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a postului administrator financiar la o scoala gimnaziala ? vero2014 vero2014 - Bună seară , m-am înscris la concursul de ocupare a postului de Administrator Financiar la o şcoală gimnazială ; îmi doresc foarte mult concursul să ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post ... Rebeca87 Rebeca87 Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post vacant de secretar la o școală. După proba scrisă si afișarea lucrării +barem am sesizat ... (vezi toată discuția)
Contestatie eliminare din concurs alinaleu70 alinaleu70 Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o situatie si anume: am participat la un concurs proba scrisa pentru o functie publica. O doamna care era doar ... (vezi toată discuția)