avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptare/neacceptare a mostenirii in termen de 1 an
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptare/neacceptare a mostenirii in termen de 1 an

Buna ziua.suntem 3 frati .eu si fratele meu dorim sa acceptam mostenirea intr un an de zile de la decesul tatalui nostru.(mama este decedata de 5 ani..succesiunea nefacuta).sora mea locuieste in detroit.doreste sa renunte la mostenire dar consulatul romaniei pentru statul michigan este in chicago si cam greu de deplasat acolo. Daca ea in timp de un an de zile de la decesul tatalui nu accepta sau renunta la mostenire ...noi 2 eu si fratele meu putem demara procedurile de succesiune?apartamentul pe care parintii nostrii l avut in posesie se v a impartii in 2 sau 3 parti ?multumeac mult
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 18:57, 27 Septembrie 2014
Având in vedere faptul ca sunteți 3 frați, masa succesorale revine la toți 3. Ptr ca nu a fost dezbătută succesiunea nici dupa mama, trebuie dezbătută înainte aceasta, si apoi dupa tata. Pina nu face o procura specială, daca nu poate ajunge sa Rezolvați aceste probleme, notarul nu poate lua de bun ce Spuneti Dvs. De asemenea, pe linga procura, este nevoie si de declarația de acceptare sau renuntare la mostenire, ptr fiecare dintre parintii decedati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire la casa parinteasca mireladolta mireladolta buna ziua! tatal meu a decedat in urma cu un an.noi suntem patru frati,trei stam separati iar unul a ramas in permanenta in apartamentul parintilor nostrii ... (vezi toată discuția)