avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicabilitate CCMN
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicabilitate CCMN

Buna ziua,

In august 2012 am fost angajata cu CIM pe perioada nedeterminata in care se facea trimitere la CCMU 2895/29.11.2006 la niv national.
Acum mi s-a desfacut CIM cu art. 65 C.m.

Am dreptul la salariul compensator?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 2 Octombrie 2014
CCMN mentionat in contract nu mai este in vigoare, deci prevederile sale nu mai sunt aplicabile.
Codul Muncii prevede doar posibilitatea de a beneficia de compensatii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

In speta, acordarea de salarii compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in regulamentul intern al angajatorului si/sau in ccm aplicabil acestuia.
In primul rand multumesc pentru promptitudine.

Nelamurirea mea este urmatoarea:
daca se precizeaza ca "prevederile prezentului CIM se completeaza cu dispozitiile Codului muncii si ale CCMU inregistrat sub nr. 2985/29.11.2006", chiar daca acesta nu mai este in vigoare, prin semnarea CIM nu se poate interpreta ca partile au inteles sa includa respectivele prevederi mai favorabile?
La momentul incheierii CIM oricum CCM nu mai era in vigoare ...

regulamentul intern nu prevede salariu compensator.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
adelinapetrescu, utilizator
Atata timp cat un act nu mai exista ,nu se mai poate deduce ca partile au inteles sa includa prevederile mai favorabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii alexandra24 alexandra24 buna ziua,as vrea sa stiu daca mai beneficiez de salarii compensatorii ca urmare a concedierii individuale?stiu ca CCMN 2010 prevede acest lucru dar stiu ca nu ... (vezi toată discuția)
Salariul compensator. Rudolf999 Rudolf999 Salut. Noul Contract colectiv de munca de cind este in vigoare ??? si daca este mentionat in contractul colectiv de munca [b]Salariul compensator[/b]. Ma ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu va rog ajutati-ma! beta88 beta88 buna ziua!in 2 luni angajatorul meu vrea sa ma concedieze prin articolul 67 din legea 53/2003!as vrea sa stiu daca pot primi salariu compensatoriu!specific nu ... (vezi toată discuția)