avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot contesta calculul platii la intretinere?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot contesta calculul platii la intretinere?

Buna ziua. Fiind studenta, pe perioada anului universitar am locuit cu chirie impreuna cu alte 2 colege intr-un apartament din bucuresti. Inainte sa eliberam apartamentul pe perioada verii, am facut o cerere in care am cerut scutirea platii la intretinere pe lunile iulie, august si septembrie, urmand sa ne intoarcem in octombrie pentru a ne continua studiile. Am fost asigurate atat de administrator cat si de presedintele de scara ca procedura este corecta si totul va fi in regula. Pe perioada verii una din colege a venit cu parintii ei si a ramas 2 nopti in luna august, iar in septembrie am venit si eu si am ramas o noapte in apartament. In rest apartamentul nu a fost locuit. Spre sfarsitul lunii septembrie, fiind in trecere, am observat ca erau trecute 3 persoane ca locuind acolo si aveam de platit din urma intretinerea pe lunile iulie si august. Am incercat sa contactam administratorul, un om foarte dificil, care ne-a spus ca cererea noastra nu a fost aprobata intrucat ''au stat oameni acolo toata vara''.
Din cate stiu, ar fi trebuit sa locuim acolo mai mult de 15 zile ca sa ne poata trece la intretinere. Cum putem contesta acest calcul si cum am putea dovedi ca noi nu am locuit acolo? Cat mai multe informatii si sugestii sunt binevenite. Mentionez ca e vorba de aproximativ 1000 de lei.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
MaraPuscasu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:35, 1 Octombrie 2014
Mara, in primul rand asigurate ca cererea de scoatere de la cotele de intretinere a fost inregistrata in registrul asociatiei de intrari si iesiri. Fa o cerere la asociatie ( presedinte ) in care sa fie stampilata si semnata de acesta si trecuta in registrul asociatitei de intrari / iesiri in care contesti suma mentionata ( 1000 ) care rezulta cotele de intretinere pe motiv ca nu a locuit nimeni in lunile enumerate de tine. Mentionez ca, chiar daca nu locuieste nimeni in acel apartament o cota parte de plata revine si apartamentului respectiv care rezulta, servicii administrare, ingrijitorul ( femeie servici ), salariu presedinte, salariu cenzor, canal meteo, diverse ( reparati tevi, reparati terasa, etc.. ). In cererea de contestare a cotelor de intretinere poti cere documentele ( facturi furnizori ) si modul de repartizare, penalizare, a cotelor de intretinere.

1 - Un propietar are dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces, Ia cerere, Ia orice document al acesteia;
2 - Un propietar are dreptul sa primeasca expIicatii cu privire Ia calculul cotei de contnibutie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste Ia presedmnteIe asociatiei de proprietari, in tenmen de 10 zile de Ia afisanea listei de plata. Presedintebe asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda Ia contestatie In termen de 7 zile;
3 - Resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara.
4 - bugetul de venituri si cheltuieli; stabilirea cotelor de participare pe persoana
la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul stabil in cladire, pentru persoanele care locuiesc temporar, aflate in vizita, sau care presteaza activitati gospodaresti in timpul zilei de minimum 15 zile pe luna; stabilirea perioadei minime de la care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita, in scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
Marian-Ion, utilizator
MaraPuscasu a scris:
Fiind studenta, pe perioada anului universitar am locuit cu chirie impreuna cu alte 2 colege intr-un apartament din bucuresti.

Asa cum a spus si dl Grecu, discutati cu proprietarul apartamentului ca sa lmureasca problema cu cei din conducerea asociatiei.
Faptul ca administratorul v-a explicat ca cererea dv nu a fost aprobata intrucat ''au stat oameni acolo toata vara'', este evident ca ati depus cererea dar trebuie lamurit daca a stat cineva acolo asa cum spune administratorul.
La noi, in aceeasi perioada la un apartament cu 3 camere, plecand in vacanta cei 2 studenti greci, in august a venit proprietarul cu mai multe echipe de oameni, pe rand si-au lucrat in apartament vreo trei saptamani. A pus termopane, au zugravit, au schimbat parchetul... Dar proprietarul a venit la asociatie unde a stabilit cu administartorul sa fie trecute 3 persoane pentru luna august. Sigur ca acum au aparut studentii si au vazut ca pe lista afisata (august) sunt 3 persoane. Au intrebt, s-au lamurit cu proprietarul si mergem inainte.
Asa ca discutati cu proprietarul sa lamureasca situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere la intretinere mariuscrisan mariuscrisan Buna ziua, Am sa va expun o situatie inedita. Eu locuiesc in orasul x. Prietena mea este studenta aici si sta in chirie cu inca o domnisoara. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari cristinaapostol cristinaapostol Mă poate ajuta cineva ? Locuiesc în Italia de 2 ani . Am fost în luna august în tara 8 zile din care 5 am fost la mare . M -am trezit acum ca m -au ... (vezi toată discuția)
Scutire de cote parti de la intretinere BebeVali BebeVali Am un serviciu cu deplasari permanente, acasa stau sambata si duminica. Nu stau mai mult de 15 zile intr-o luna. Pot fi scutit de la intretinere? (vezi toată discuția)