avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod rutier + Vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod rutier + Vatamare corporala din culpa

In noiembrie 2013 am fost condamnat pentru vatamare corporala din culpa cu amenda penala, si cu permisul de conducere anulat.

Intrebarea mea este daca, dupa noul cod rutier din 28.09.2014, pot cere restituirea permisului, sau trebuie sa dau din nou examenul.

Precizez ca in noul cod rutier se afla urmatoarele: "Persoana careia i-a fost anulat permisul de conducere, ca urmare a condamnarii pentru o infractiune care a fost dezincriminata, in conditiile art. 4 din Codul penal, se poate prezenta la autoritatea competenta pe raza careia isi are domiciliul sau resedinta, pentru eliberarea unui nou permis de conducere [...] fara a mai sustine examen si cu prezentarea documentului care atesta o astfel de situatie".

Multumesc pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am primit pedeapsa de 3 ani cu suspendare și permisul ... CristiLazar CristiLazar Bună ziua, am primit pedeapsa de 3 ani cu suspendare și permisul anulat în urma unui accident fără victime cu o alcoolemie 1.39 sânge, as vrea sa știu ... (vezi toată discuția)
Intrebare redobandire permis de conducere rarteo20 rarteo20 Buna ziua! Permisul meu a fost anulat conform sentinta finala prin neapelare la 22.03.2022. Am primit 1 an 2 luni suspendare si 2 ani supraveghere, cei 2 ani ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere - dezincriminare Luca9 Luca9 Buna ziua, In 2013 mi-a fost anulat permisul de conducere ca urmare a unei sentinte penala. In Feb. 2014 fapta a fost dezincriminata odata cu intrarea in ... (vezi toată discuția)