Buna ziua. Problema este urmatoarea: Firma la care sunt administratori sotul si socrul meu nu mai are activitate din octombrie 2012. Teoretic, la incetarea activitatii au avut grija sa achite toate facturile si in acesti ani nu a fost nicio problema. Dar acum in septembrie 2014 au primit o instiintare despre 3 facturi neplatite, facturi din septembrie, octombrie si noiembrie 2011 la care deja firma respectiva a calculat penalitati si se ajunge la o suma de 10 ori mai mare decat debitul initial. Sotul meu crede ca falimentul este singura solutie. La ce ne-am putea astepta daca declara falimentul firmei? Ca posesiuni sotul meu are pe numele lui masina, iar socrul - casa, fara conturi bancare. Multumesc anticipat.
Buna seara! Trebuia sa intrati de prima oara in faliment, nu le mai plateati nimic si ei se inscriau la masa credala in concurs cu ceilalti creditori si primeau banii in masura disponibilitatilor firmei falite, iar daca aceasta nu mai detine nimic nu mai primeau nimic. Ma puteti contacta prin email pe yahoo, am aceeasi adresa cu id-ul.
Nu trebuie sa-i lasati pe ei sa va ceara insolventa, cereti dvs. insolventa, in acest fel va dovediti si buna credinta si mai ales, puteti numi dvs. lichidatorul judiciar. Daca cer ei insolventa, isi numesc ei lichidatorul judiciar.