avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Documente in original conducator auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Documente in original conducator auto

Buna ziua! In calitate de conducator auto trebuie sa am la mine documentele prevazute de lege, dar nu am vazut in textul de lege sa specifice clar daca documentele trebuie sa fie in original sau se pot prezenta si copii ale acestora. La polita RCA, daca prezint copie dupa aceasta, sunt pasibil de sanctiune contraventionala?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 17:20, 1 Octombrie 2014
Legea spune clar: Conducătorul de autovehicul sau tramvai este obligat:
1. Să aibă asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi, după caz, atestatul profesional, precum şi celelalte documente prevăzute de legislaţia în vigoare.

Trebuie sa aveti actele, nu copiile lor
si la RCA este acelasi lucru?
Consider ca da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articol din lege! Claudia Georgeta Dinu Claudia Georgeta Dinu Ce articol din lege NU prevede deținerea obligatorii a poliție RCA (aceasta cu condiția să fie plătită, în vigoare) in maşină...fără ca ... (vezi toată discuția)
Codul rutier, contraventii !prezentarea documentelor in copie ( xerox sau digitala) la un ... white2 white2 Prezentarea documentelor in copie ( xerox sau digitala) la un control de rutina auto este contraventie ? (vezi toată discuția)
Lipsa asigurarii auto, motiv de amenda usturatoare ? cezarad cezarad Buna ziua. Circulam printr-o localitate din Romania ieri si m-a oprit un echipaj de politie. Totul perfect, doar ca nu aveam la mine asigurarea auto. Nu au ... (vezi toată discuția)