avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli personale cu cardul PFA-ului
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli personale cu cardul PFA-ului

Am 2 intrebari destul de urgene si as dori ajutorul dvs:
1. Am efectuat cu cardul PFA-ului (neplatitor de TVA, domeniul agricol)cheltuieli personale la hypermarketuri, malluri si nu am bonul. Intrebarea este daca se trec in RJIP?
2. Am trimis din acest cont de cateva ori sume de bani unor persoane fara a avea vreo legatura cu activitatea firmei, din nou in interes personal si nu stiu daca se trec sau nu in registru.
Mi-am dat seama pe parcurs ca am facut o tampenie, dar acum sunt in dilema daca acestea se trec sau nu in RJIP?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dunhill11 , utilizator 23:17, 30 Septembrie 2014
Initial vorbisem cu un contabil, dar nu vroia sa facem contract si m-am gandit ca in caz de ceva greseli eu voi raspunde pe greseala lui, el nefigurand niciunde .. si m-am aventurat eu crezand ca e usor dupa ce am citit forumurile.
Cititi si dvs. ORDIN Nr. 3512 din 27 noiembrie 2008 privind documentele financiar-contabile,
aici [ link extern ]
si va clarificati, drept pentru acre scapa si contabilul si dvs. veti fi in siguranta.
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
trandafir2, moderator
ok, multumesc de raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b Tessy Tessy As dori sa ma lamuriti cum se completeaza declaratia 392B in cazul urmator: - PFA neplatitor de TVA, cu obiect de activitate comert, care nu vinde nimic pe ... (vezi toată discuția)