avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARE RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARE RCA

buna ziua am mai multe intrebari
1-am cumparat de curand o skoda octavia si proprietarul are 43 de ani iar rca lui este de 788 lei adica mult findca a avut ceva accidente,cand va incepe sa scada pretul asigurarii lui?
2-masina o las pe numele lui findca taxa este de 2000 euro,daca el are sa zicem 10 masini pe numele lui si face accidente,se pune si la asigurarea de la masina mea? sau fiecare asigurare este dupa serie de caroserie fiecarui masini? la anii lui ar trebui asigurarea sa fie pana in 400 ron pe 6 luni...daca a avut ceva accidente cu masina pe care am cumparato eu cred ca va inceta pretul ala de 788 lei pe 6 luni
Cel mai recent răspuns: GRECU | GORDE - Avocati , Avocat 17:30, 1 Octombrie 2014
Buna ziua,
Potrivit legii - in situatia in care un asigurat detine mai multe vehicule sistemul bonus-malus se aplica distinct pentru fiecare vehicul in parte. In cazul instrainarii /radierii vehiculului asigurat, stabilirea noii clase de bonus-malus pentru un vehicul nou dobandit se face de la clasa bonus malus de care asiguratul a beneficiat anterior. (a se vedea Ordin CSA 14/2011).
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer bonus malus asigurare auto danwilson danwilson Buna ziua, Detin doua masini, una mai veche cu bonus B12 si una achizitionata in 2015, pe care am inmatriculat-o in vara, cu o asigurare pe 6 luni, ce a ... (vezi toată discuția)
Bomus-malus rca mariusgrosu_82 mariusgrosu_82 Buna ziua, As vrea sa stiu ce se intampla cu clasa de RCA Bonus-Malus cand vinzi o masina si apoi cumperi una noua. Ideea e ca brokerul meu m-a trecut ... (vezi toată discuția)
art.66 din norma asf nr.23/2014 Laurentiu_29 Laurentiu_29 Buna ziua, Pana anul trecut am fost posesorul unui autoturism care l-am folosit din 2005 pana in octombrie 2015, pentru care am platit polita RCA constant si ... (vezi toată discuția)