avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Taxe la contestatie de executare
Discuție deschisă în Executare silită

Taxe la contestatie de executare

Buna ziua! Prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva in 29.09.14, sunt obligat la plata sumei de 55.000 lei. Eu vreau sa fac contestatie la hotararea de executare (care cu siguranta am s-o primesc in cateva zile). In acest sens as dori sa stiu ce taxe trebuie sa platesc. Informativ am o pensie de 1021 lei
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 10:30, 1 Octombrie 2014
Conform art. 10 din OUG 80/2013 privitoare la taxele de timbru:
(2) In cazul contestatiei la executarea silita, taxa se calculeaza la valoarea bunurilor a caror urmarire se contesta sau la valoarea debitului urmarit, cand acest debit este mai mic decat valoarea bunurilor urmarite. Taxa aferenta acestei contestatii nu poate depasi suma de 1.000 lei, indiferent de valoarea contestata. In cazul in care obiectul executarii silite nu este evaluabil in bani, contestatia la executare se taxeaza cu 100 lei.
(3) In cazul in care prin contestatia la executare silita se invoca, in conditiile art. 712 alin. (2) din Codul de procedura civila, si motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului, taxa de timbru se stabileste potrivit art. 3 alin. (1).
(4) Cererile de intoarcere a executarii silite se taxeaza, in toate cazurile, cu 50 lei, daca valoarea cererii nu depaseste 5.000 lei, si cu 300 lei, pentru cererile a caror valoare depaseste 5.000 lei.

Deci, in principiu 1.000 de lei.
Daca aveti si critici in ceea ce priveste litigiul care a generat executarea, se timbreaza la valoare. La suma de 55.000 de lei, veti achita suma de 2.205 lei.
Din punctual meu de vedere, nu va incadrati la ajutor public judiciar cu o pensie de 1.000 de lei, insa merita incercat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutor!-taxe de timbru Gadigav Gadigav Dacă fac contestație la executare trebuie să plătesc vreo taxa? Și dacă da unde și cât? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pentru contestatie la executare elenealina elenealina Puteti sa ma lamuriti care este valoarea taxei de timbru daca vreau sa depun o contestie la executarea silita.Precizez ca suma executarii silite este de 350481 ... (vezi toată discuția)
Cat este taxa judiciara de timbru pentru o contestatie la executare? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Imi puteti spune cat este taxa judiciara de timbru pentru o contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu de 2000 lei? Motivul ... (vezi toată discuția)