avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Va rog Ajutor!-taxe de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Va rog Ajutor!-taxe de timbru

Dacă fac contestație la executare trebuie să plătesc vreo taxa? Și dacă da unde și cât? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:48, 2 Februarie 2017
Potrivit OUG 80/2013,
Art. 10
(1) In materia executarii silite, urmatoarele cereri se taxeaza astfel:
a) cereri pentru incuviintarea executarii silite, pentru fiecare titlu executoriu: 20 lei;
b) cereri de suspendare a executarii silite, inclusiv a executarii provizorii: 50 lei.
(2) In cazul contestatiei la executarea silita, taxa se calculeaza la valoarea bunurilor a caror urmarire se contesta sau la valoarea debitului urmarit, cand acest debit este mai mic decat valoarea bunurilor urmarite. Taxa aferenta acestei contestatii nu poate depasi suma de 1.000 lei, indiferent de valoarea contestata. In cazul in care obiectul executarii silite nu este evaluabil in bani, contestatia la executare se taxeaza cu 100 lei.
(3) In cazul in care prin contestatia la executare silita se invoca, in conditiile art. 712 alin. (2) din Codul de procedura civila, si motive de fapt sau de drept privitoare la fonduS dreptului, taxa de timbru se stabileste potrivit art. 3 alin. (1).
(4) Cererile de intoarcere a executarii silite se taxeaza, in toate cazurile, cu 50 lei, daca valoarea cererii nu depaseste 5.000 lei, si cu 300 lei, pentru cererile a caror valoare depaseste 5.000 lei.

Taxa o platiti la posta sau la primarie - le spuneti ca vreti sa platiti taxa judiciara de timbru de ____ lei (in valoarea stabilita conform textului de lege de mai sus).
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2017
Rodica Simu, Avocat
Taxa judiciara de timbru se plateste a Directia Taxe si Impozite Locale de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat este taxa judiciara de timbru pentru o contestatie la executare? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Imi puteti spune cat este taxa judiciara de timbru pentru o contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu de 2000 lei? Motivul ... (vezi toată discuția)
Taxe la contestatie de executare Serbu Serbu Buna ziua! Prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva in 29.09.14, sunt obligat la plata sumei de 55.000 lei. Eu vreau sa fac contestatie la hotararea de ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pentru contestatie la executare elenealina elenealina Puteti sa ma lamuriti care este valoarea taxei de timbru daca vreau sa depun o contestie la executarea silita.Precizez ca suma executarii silite este de 350481 ... (vezi toată discuția)