avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum reusesc sa fac un act de vanzare-cumparare cu o ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum reusesc sa fac un act de vanzare-cumparare cu o societate care s-a divizat?????

Buna ziua. Societatea la care lucreaz a achizitionat in 2003 in leasing un imobil cu teren . In mai 2006 dupa ce s-a achitat ultima rata s-a incheiat un contract de vanzare cumparare sub semnatura privata.
In august 2006 societatea X de la care am cumparat bunul s-a dizivat in 2 societati X1 si X2. In planul lor de divizare nu mai aparea imobilul sus mentionat, deoarece in baza contractului incheiat intre societatile noastre societatea X l-au scos din patrimoniu.
Noi, cumparatorii nu am stiut (cum de altfel nici ei) ca trebuia sa mergem cu acest contract la notariat.
Societatea noastra a gasit un cumparator pentru imobil si terenul aferent, dar cand am ajuns la notar, atunci am constatat ca , contractul incheiat sub semnatura privata trebuia sa treaca si pe la notar( din cauza terenului).
Am vrut sa facem asta acum, dar imobilul este inregistrat la cadastru pe numele societatii X, iar noi ar trebui sa incheiem contractul la notar cu societatea X1.
Cadastru este de acord sa schimbe proprietarul X cu X1, cu conditia achitarii unui procent calculat la toata valoarea planului de divizare.
Suntem in CEATA totala. Va rog sa ma ajutati cu o solutie. Multumesc

P.S.De la momentul achizitionarii, imobilul a fost inregistrat pe numele societatii noastre, platim impozit, ni se elibereaza certificat....
Cel mai recent răspuns: carm97 , utilizator 14:31, 9 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua. Anterior divizarii s-a incheiat contractul de vanzare cumparare sub semnatura privata. Atat societatea noastra cat si societatea X am considerat ca acel contract este suficient. Nu ne-am pus semne de intrebare deoarece nici primaria si nici finantele nu au avut niciodata nimic de spus. Problema a aparut in momentul in care societatea noastra a gasit cumparator. La cadastru casa si terenul sunt pe numele societatii X care nu mai exista in urma divizarii.
Am incercat sa facem la notar actul de vanzare cumparare, dar nu se poate. Societatea X1( cea care a preluat toate bunurile in urma divizarii) nu poate vinde ceva ce nu are, iar societatea X nu poate vinde pentru ca nu mai exista.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comodat cu probleme looneytunx looneytunx Buna ziua. Lucrez la o firma de cadastru si m-am lovit de urmatoarea problema: - Proprietarul X1 si X2 (sot si sotie) detine teren cu doua constructii ... (vezi toată discuția)
Inscriere gresita in c.f. ContSters318067 ContSters318067 Saptamana aceasta mi-am procurat toate actele sa vand o garsoniera , cand am ajuns la notar cu cumparatori, S-a ivit o problema complicata. extrasu de carte ... (vezi toată discuția)
Greseala notariala la un act de vanzare cumparare cu uzufruct viager test_testare test_testare Buna ziua. Am cumparat un teren (y1 m.p)cu casa si anexe printr-un act de vanzare cumparare cu uzufruct de la parintii mei In planul imobilului este trecut ... (vezi toată discuția)