avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pedeapsa cu executare- cand pot sa formulez cerere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pedeapsa cu executare- cand pot sa formulez cerere pentru reabilitare ?

buna ziua am o rugaminte daca puteti sa ma ajutati cu un sfat...anterior 28:02:2009 am fost condamnat la 3ani de inchisoare cu executare din care am executat 1,9luni si am fost eliberat conditionat 15:12:2010 datorita bunei purtari si faptului ca am iesit la munca . As dori sa stiu si eu cand as putea sa imi fac si eu reabilitarea pentru a avea cazierul curat deoarece mi-se solicita la locul de munca si nas vrea sa mai fie patat .
Cel mai recent răspuns: bogdan266 , utilizator 22:36, 3 Octombrie 2014
Puteti deja solicita instantei sa constate reabilitarea avind in vedere ca reabilitarea intervine la 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani, conform noilor dispozitii ale Codului penal.
deci nu exista nici o problema pentru ami face reabilitarea? Va multumesc pentru raspunsul acordat.
Adresati-va instantei de judecata, pentru a fi constata reabilitarea.
Va multumesc .
Unii prieteni mi-au zis ca nu pot deoarece nu a trecut termenul si nu stiam daca pot sa inaintez cererea in instant,a sa nu fac acest lucru degeaba.:\">
De aceea v-am rugat sa imi dati un raspuns de cat concret, ca nu ma pricep cum sa calculez perioada care am fost condamnat si de cand m-am eliberat cat trebuie sa mai treaca sa ma pot reabilita ?

Editat de moderator simonette12 motiv pct.1.3 din Regulement
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Opinia mea este ca inca nu puteti formula cererea de reabilitare.
Intr-adevar condamnatul poate fi reabilitat la cerere dupa implinirea termenului de 4 ani potrivit disp.art 166 din noul cod penal, insa cei 4 ani se calculeaza potrivit disp.art.167 al.1 de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei principale si care nu este data la care ati fost liberat conditionat.
Astfel , calculati 3 ani de la data la care ati fost incarcerat si de la acea data (care probabil este undeva prin martie 2012 -dvs. aveti data exacta), adaugati cei 4 ani prevazuti de lege si veti ajunge astfel undeva prin 2016.
Bineinteles calculul termenului se face avand in vedere dispozitiile art.269 din noul cod.de proc.pen.

Alte discuții în legătură

Condamnat la o ped. de 9 ani si 6 luni- cand pot obtine reabilitarea pedepsei aplicate? dilix_one dilix_one Buna ziua.., ma intereseaza foarte mult sa-mi fac reabilitarea, Am avut o pedeapsa de furt 1,6 ani suspendare,an 2002, si a fost calculata prin adunare unei ... (vezi toată discuția)
Condamnat la o pedeapsa de 4 ani si 6 luni cu executare - cand pot depune cererea de reabilitare judecatoreasca? mogam59 mogam59 arestat pe 19.06.2016 , liberat conditionat 02.10.2018 , condamanat la 4,6 ani. cam cnd as putea depunse cerere de reabilitare judecatoreasca (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar- ped.cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei mikiss mikiss Buna seara Pentru o condamnare 2 ani cu suspendare, 4 ani de incercare , cand se poate incepe reabilitarea judecatoreasca? Sentinta a fost data pe 15 dec ... (vezi toată discuția)