avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In cazul recursului sau apelului intampinarea trebuie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In cazul recursului sau apelului intampinarea trebuie semnata numai de avocat sau cons jur?

In cazul apelului si recursului este obligatoriu ca intampinarea sa fie semnata de avocat sau consilier juridic sau numai actiunea?Este legal sa semneze administratorul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu9 , utilizator 13:34, 3 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
A întrebat de întâmpinare, nu de recurs.

În cazul apelului, atât cererea în sine, cât și întâmpinarea pot fi redactate de justițiabil.
În recurs, teoretic toate cererile (deci și întâmpinarea) trebuie semnate de avocatul părții. De altfel, și art. 490 stipulează că întâmpinarea trebuie redactată și semnată de avocatul părții. Practic, eu am depus la recurs întâmpinare și au ținut cont de o parte dintre cele înșirate acolo în motivare, fără să fi fost semnată de avocat. Ce-i drept, s-a judecat la o Curte de Apel, nu de completul de filtru, și nu au luat în discuție nicio excepție invocată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la intampinare in recurs. utilizator16eu utilizator16eu Am primit de la Inalta Curte de Casatie si Justitie o intampinare de la procesul pe care il am ce se afla in faza de recurs. Pot sa redactez si semnez eu ... (vezi toată discuția)
Intampinare recurs carsteaverginica carsteaverginica buna ziua . am primit citatie sa depun intampinare la recurs , am dus plicul avocatului , iar acesta a depus o intampinare dar nu a semnat-o ca avocat . cand ... (vezi toată discuția)
Presedintele curtii de apel mi-a returnat recursul in casatie aidu aidu Ajutor! Ce ma fac?? Presedintele C.A. mi-a restituit recursul in casatie, potrivit prev. art. 439 alin. 4ind1, deoarece nu ar fi formulat prin intermediul ... (vezi toată discuția)