avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Permis de sedere in RO pentru cetateni turci
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Permis de sedere in RO pentru cetateni turci

Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip D/AS.Va multumesc. Cu stima, Marinela Cotta
Detalii despre obtinerea Vizei de lungă şedere pentru reîntregirea familiei, identificată prin simbolul D/VF puteti gasi aici :
[ link extern ]
Multumesc foarte mult! Este de un real ajutor site-ul.=D>
buna ziua asi dori sa im raspundeti daca se poate sınt casatorita cu un cetatan turc am facuta casatoria ın turcia dar aici nu am ınregistratoo dar eu si sotul meu locuim aici in romınia de 1 an de zile el lucreaza la o firma turca ın domeniul constructiilor si cei de acolo ı au facut permis de sedere pe un an de zile dar momentan vor sa ınchida firma si sotul meu doreste sa si preluncasca sedera pe mai multi ani dar lui ise expira si viza si i se expira si pasaportul 10 10 2009 cu pasaportul am ınteles se poate prelungi de la konsulatul turc dar viza nu stiu cum si permisul de sedere asi dori pe 5 ani cum pot sal fac si de ce acte am nevoie si unde trebuie sa depun dosarul o adresa va multumesc va doresc toate cele bune
Daca sunteti cetatean al unui stat nonUE/SEE, aveti un drept de sedere valabil in Romania si doriti sa obtineti rezidenta permanenta pe teritoriul acestui stat, trebuie sa indepliniti anumite conditii. Pasii de urmat sunt: solicitati acordarea rezidentei permanente la formatiunile teritoriale ale Oficiului Roman pentru Imigrari din judetul in care locuiti, iar daca raspunsul este pozitiv, depuneti documentele pentru obtinerea permisului de sedere (acesta poate fi permis de lunga sedere sau carte de rezidenta permanenta, dupa caz). Puteti obtine acest drept atat ca membru de familie al unui cetatean roman, cat si pentru alt scop al sederii in Romania (de exemplu studii, munca, activitati comerciale, reintregirea familiei, etc.)

Cartea de rezidenta permanenta se acorda membrilor de familie ai cetatenilor romani si are o valabilitate de 10 ani, iar permisul de lunga sedere are o valabilitate de 5 ani si se acorda pentru celelalte scopuri ale sederii in Romania.
Primul pas pentru a primi rezidenta permanenta in Romania este obtinerea dreptului de sedere permanenta. In acest sens trebuie sa depuneti urmatoarele documente:
- cerere;
- documentul de trecere a frontierei (pasaport, titlu de calatorie, etc.) in copie si original;
- acte doveditoare privind spatiul de locuit (copie si original);
- dovada asigurarii sociale de sanatate;
- dovada mijloacelor de intretinere (sunt exceptati membrii de familie ai cetatenilor romani);
- certificatul de cazier judiciar eliberat de autoritatile romane;
- documente de stare civila (daca este cazul);
- taxe.

Documentele necesare eliberarii sau reinnoirii cartii de rezidenta permanenta (ca membru de familie al unui cetatean roman):
- cerere;
- taxe.
Completare : Actul doveditor privind spatiul de locuit poate fi reprezentat de un contract de comodat?

Multumesc .

Alte discuții în legătură

Permis de sedere temporar azra28 azra28 Cu viza de tip C/VV, cu multiple intrari timp de 90 zile , data de Consulatul Romaniei la Istanbul, se poate aplica pentru permis de sedere temporar? E vorba ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro Damla Damla Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am avut o relatie cu cetatean turc in urma careia am un copil. Copilul este recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)
Drept de rezidenta? vrabie.alina vrabie.alina sper ca pun intrebarea la \"rubrica\" potrivita si ca ma veti ajuta cu un raspuns :) am o prietena cu dubla cetatenie (algeriana si libaneza); are nevoie de ... (vezi toată discuția)