avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie amenda rovinieta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie amenda rovinieta

buna ziua...am si eu o mica intrebare una din 10... trebuie sa ajung la judecatorie sa fac o contestatie a unei amenzi primite ieri..amenda pentru lipsa rovinieta(masina nu se mai afla sub proprietatea mea de un an si ceva si cel care o are acum nu a inmatriculato)... problema este ca eu nu stiu ce acte imi trebuiesc...stiu ca imi trebuie: taxa judiciara de timbru, copie dupa contractul de vanzare cumparare, contestatia(pe care habar nu am cum sa o formulez) si presupun si copii de pe buletin. Intrebarea este... cum se redacteaza o astfel de contestatie(un model ceva), ce acte imi mai trebuiesc pentru dosar, si unde trebuie sa ajung in tribunal sa depun aceasta contestatie?:((
Google este plin de modele de plangeri contraventionale.
Conteaza sa fiti in termen si sa nu fi depasit cele 15 zile pt. contestare. Plangerea se depune la judecatoria de la locul in care a fost constatata contraventia (puteti trimite prin posta). O sa trebuiasca platita o taxa judiciara de minim 20 lei dar o sa va transmita instanta exact ce trebuie sa platiti.
La plangere atasati in copii semnate de dvs. ca fiind conforme cu originalul, toate dovezile pe care doriti sa le folositi. Si puteti solicita prin cerere judecarea cauzei in lipsa.
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
LuchianSeb, utilizator
in amenda pe care am primit-o imi spune ca pot contesta la judecatoria in a carei circumscriptii domiciliez... nu am depasit cele 15 zile...abia ieri am primit ``bucuria`` .. luni ma duc sa incerc sa depun dosarul la judecatorie.

Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca primiti o amenda rutiera, puteti formula plangere impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei, pe care o veti depune la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.

Atentie! Confom explicatiilor Gabrielei Pintea, de la aceasta regula fac exceptie plangerile formulate impotriva proceselor verbale de contraventie intocmite potrivit OG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, plangeri care se depun la judecatoria in a carei circumscriptie domiciliaza sau isi are sediul contravenientul.


Sursa:
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
Radu9, utilizator
deci intr-un cuvant eu trebuie sa trimit plangerea in Braila...acolo a fost fotografiata...cum trebuie sa ma chinui eu pentru nesimtirea altora. :((

asa...deci... pana la urma....imi trebuiesc 2 exemplare la dosar...(ce fel de dosar? plastic sau carton? unul probabil sa ramana la judecatorie si unul la mine... ideea este ca la tribunal nici nu stiu la ce birou se depun dosarele acestea... unde mai exact:-?...scuzati furtuna de intrebari...daaaar... nu am fost niciodata intr-o situatie asemanatoare?

Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu vă trebuie niciun dosar. În paragraful citat v-am îngroșat fraza care am înțeles că vi se aplică dvs. Amenzile contravenționale date pentru nerespectarea O.G. 15/2002 se contestă la judecătoria în a cărei circumscripție domiciliați.

Nu vă duceți la tribunal, pentru că își vor declina competența, vă duceți la judecătorie, cu actele necesare în trei exemplare: unul pentru instanță, unul pentru pârâtă și unul pentru viză (vă pune ștampila și data pe prima foaie și dacă se întâmplă să se rătăcească dosarul sau să nu fie înregistrat puteți face dovada că l-ați prezentat la registratură). Fără dosar, pentru că au dosarele lor, sortate pe culori. Întrebați jandarmii de la intrare unde este registratura.
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
Radu9, utilizator

Alte discuții în legătură

cum raspund la comunicare adresa de la judecatorie? marimarimari marimarimari Buna seara, am depus la judecatorie o cerere de anulare a unui PV de la CNADNR. Am primit o amenda deoarece actualul proprietar al masinii mele nu a ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta valisox valisox pe scurt, am cumparat o masina pe data de 1 iunie care nu avea rovinieta. dupa semnarea contractului de vanzare cumparare am plecat spre primul petrom si am ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv cnadnr castigata, cnadnr face apel bobeicacristi bobeicacristi Buna ziua, Am avut o masina pe care am vandut-o, un golf 2, care a trecut prin mai multi proprietari si la un moment dat a fost depistata de o camera de ... (vezi toată discuția)