avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Au facut restructurari...au angajat in mai putin de 6 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Au facut restructurari...au angajat in mai putin de 6 luni.....au voie?

Rstructurare si disponibilizare........Am lucrat timp de 4 ani la o firma si in 30 decebrie 2008 a fost ultima zi de preaviz.Am fost singura care nu si-a dat demisia si am intrat in somaj.Au dat afara pe cine au vrut,am mai multa experienta decat cei care sunt angajati inca,nici macar la misto sa tragem betisoare...Acum au reangajat pe cineva care a plecat odata cu mine,dar prin demisie...au voie?Nu aveam prioritate?Multumesc
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
enna_ella, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 02:17, 26 Mai 2009
1. Angajatorii incheie contracte individuale de munca ori de cate ori au nevoie si angajeza pe cine vor ei.
2. Daca considerau necesar, puteau sa va cheme si pe dvs. inapoi.
Avand in vedere faptul ca ceilalti angajati si-au dat demisia, nu au fost concediati, inteleg ca doar dvs propriu-zis ati fost concediata si atunci nu se mai numeste concediere colectiva, ci individuala.
In cazul concedierii individuale nu mai este prevazuta obligatia de a va chema mai intai pe dvs si daca dvs refuzati sa angajeze pe altcineva.
In acest caz nefiind vorb ade concediere colectiva , nu exista obligativitatea angajatorului de a va anunta in cazul in care doreste sa faca angajari. Deci nu aveti ce sa-i reprosati; macar dumneavoastra beneficiati de somaj, pe cand ceilalti.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot face angajari cflori2002 cflori2002 buna ziua, daca am facut disponibilizari, nu concedieri colective, mai pot face angajari pe posturile disponibilizate ? dar pe alte posturi ? sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala-angajari cflori2002 cflori2002 Buna ziua, daca s-au facut concedieri individuale la o societate, se mai pot face angajari pe posturile disponibilizate? daca nu pentru cat timp? dar pe alte ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva adelina20001 adelina20001 BUna ziua! Cum se interpreteaza corect art.68 din Codul Muncii? Art. 68 (1) Prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile ... (vezi toată discuția)