avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... certificare stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

certificare stagiu de cotizare

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am depus dosarul pentru acordarea indemnizatiei de somaj in data de 25 Martie anul curent si nu am posibilitate sa beneficiez de banii de somaj si nici de adeverinta pentru pentru internare in spital , pentru ca nu am certificarea stagiului de cotizare din alta localitate ,din Bucuresti.Precizez ca,de la Somaj Brasov mi s-a spus ca s-a trimis o adresa oficiala catre Bucuresti ,dar nu mi-au dat detalii privind data trimiterii .
Mentionez ca am depus toate actele necesare,inclusiv adeverinta eliberata de Serviciul de Resurse Umane din Bucuresti,in care se specifica sumele reprezentand contributia individuala si contributia datorata pe ultimele 12 luni.
Am trimis o adresa personal catre somaj Bucuresti in care am cerut certificarea stagiului de cotizare,dar nu am primit nici un raspuns.Catre cine sa ma mai adresez?,am nevoie urgent de certificare stagiului de cotizare.Astept un raspuns.Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 14:53, 25 Mai 2009
Dovada stagiului de cotizare se face,de regula,cu carnetul de munca.Incepand din 2001 se poate face si cu documente emise de catre Directiile de evidenta a contribuabililor din cadrul Caselor de pensii.
Daca anumite perioade contributive nu au fost inscrise in carnetul de munca ,dovada acestor stagii se face si cu adeverinte,care vor completa aceste inscrieri.
Aceste adeverinte se obtin de la unitatea angajatoare.

Daca ati trimis o adresa catre somaj,poate acestia nu au cum sa va ajute,cata vreme aveti nevoie de certificarea stagiului de cotizare.
Este doar o parere si sper sa va ajute.
In situatie similara cu dvs eu am asteptat 4 luni pana a ajuns stgiul certificat din alt judet la brasov.
Nu prea aveti ce face, pentru ca acest circuit de certificari se face intre AJOFM-uri, doar sa rugati ajofm bv sa mai trimita inca odata adresa catre bucuresti, sau daca aveti pe cineva in bucuresti care poate mereg sa insiste acolo pentru rezolvarea mai rapida.

Privind asigurarea de sanatate, sa stiti ca in primele 3 luni dupa incheierea contractului de munca ramaneti inca in sistem ca asigurat.
Iar daca aveti nevoie urgent de o adevrinta de asigurat de la somaj, va sfatuiesc sa mergeti sa discutati, pentru ca daca indepliniti conditiile si in afara stagiului din bucuresti, vi se poate da o adeverinta chiar si inainte de validarea dosarului.
Nu atiu toate amanuntele dosarului dvs dar incercati sa discutati despre situatia dvs daca aveti nevoie de internae, sunt convinsa ca veti gasi rezolvare acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme acte somaj dante7 dante7 Buna, M-am prezentat la AJOFM cu dosarul si m-i sa spus ca adeverinta privind cotizatia la somaj nu este buna deoarece nu are stampila AJOFM si nu am stagiu ... (vezi toată discuția)
Procurarea actelor necesare intocmirii dosarului de pensie BUNA ZIUA Am si eu o nelamurire:nu mai sunt angajat nicaieri dupa incetarea somajului,de unde si de la cine procur: CARNETUL DE ASIGURARI SOCIALE, DOVADA ... (vezi toată discuția)
Acte dosar somaj - vechime si cotizatie in cazul fostului angajator societate inchisa man_alessia man_alessia Buna ziua, Am fost astazi la AJOFM Cluj pentru depunerea dosarului de somaj insa, pentru a demonstra vechimea in munca de peste 5 ani, mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)