avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Situatie spatiu la RC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Situatie spatiu la RC

Am o firma care are sediul social in apartamentul meu. Vreau sa deschid o sala de fitness. Trebuie sa declar ceva la RC? Adica sa o fac punct de lucru sau ceva?Sala va trebui sa aiba numele firmei?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 14:30, 26 Mai 2009
Trebuie sa declar ceva la RC? Adica sa o fac punct de lucru sau ceva?

Va trebui, bineinteles, sa deschideti un sediu secundar, adica un punct de lucru.


Sala va trebui sa aiba numele firmei?

Nu.
La redactarea hotararii AGA veti mentiona deschiderea sediu secundar la adresa din ------ si veti indica codul CAEN al activitatilor pe care le veti desfasura
juridic dana a scris:

La redactarea hotararii AGA veti mentiona deschiderea sediu secundar la adresa din ------ si veti indica codul CAEN al activitatilor pe care le veti desfasura


noile activitati le autorizez direct si numai la sediul secundar?
In cazul in care activitatile sunt incluse in actul constitutiv al societatii, urmeaza doar sa le activati pentru sediul secundar.
In cazul in care activitatile nu sunt incluse in actul constitutiv al societatii, prin aceeasi hotarare AGA faceti si mentiunea completarii obiectului de activitate al societatii cu activitatile in cauza.
Documentul "certificat constatator" eliberat ulterior de ORC va atesta activitatile ce se desfasoara la sediul secundar. Cu acest document veti merge la Primarie pentru a obtine Autorizatia de functionare pentru sediul secundar.
Alaturi de hotarare mai trebuie intocmit si un act aditional de infiintare a punctului de lucru iar la Primarie pe langa certificatul constatator mai trebuie sa anexati si un certificat fiscal, eliberat de Primarie, cum ca nu aveti impozite neachitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare obiect de activitate punct de lucru BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! Imi poate spune cineva de ce documente am nevoie pentru a autoriza la onrc un cod caen pentru un punct de lucru al unei societati? precizez ca ... (vezi toată discuția)
Sediu secundar al societatii mirela07 mirela07 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii: O societate doreste infiintarea unui sediu secundar, cum se procedeaza se intocmeste hotarare AGA prin ... (vezi toată discuția)
Adaugare obiecte de activitate - acte necesare vasilemihaela23 vasilemihaela23 Doresc sa mai adaug un obiect de activitate secundar (un nou cod CAEN) la cele 50 de puncte de lucru deja infiintate ale societatii noastre si vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)