avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu secundar al societatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu secundar al societatii

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii:
O societate doreste infiintarea unui sediu secundar, cum se procedeaza
se intocmeste hotarare AGA prin care se mentioneaza infiintarea acestui sediu, documentatia va fi depusa la Registrul Comertului.
Ce nu stiu si vreau sa va rog pe dvs, sa ma ajutati, este daca actul constitutiv al societatii trebuie modificat cu sediul secundar si dupa obtinerea documetelor de la Registrul Comertului unde ar mai trebui declarata aceasta schimbare?(gen Administratia Financiara)
Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:07, 5 Octombrie 2009
Hotarare AGA.
Infiintare sediu secundar la registrul comertului
Nu trebuie modificat actul constitutiv
Declaratie de sediu secundar la finante de care apartine
hotarare AGA, act aditional si inscrierea la ORC
Pentru declarare sediu secundar (punct de lucru) trebuie in primul rand sa aveti un act de spatiu: contract inchiriere, contract de comodat, etc. Daca spatiul se afla intr-un bloc, veti avea nevoie de acordul proprietarilor. Exista formular la ONRC. Intocmiti apoi Hotararea AGA, Cerere si Declaratia Model 2. Sa aveti in vedere faptul ca la sediul secundar veti trece numai activitatile pe care doriti sa le faceti, cu conditia ca ele sa existe declarate in Actul Constitutiv. Daca nu sunt trecute, numai in acest caz intocmiti un nou act constitutiv unde adaugati noi obiecte de activitate.
Pentru orice nelamuriri, apelati la juristul ONRC care va poate ajuta cu intocmirea actelor, va da sugestii si nu va costa foarte mult. Ori la un alt jurist. Ulterior deschiderii punctului de lucru, daca vindeti la persoane fizice, veti declara fiscalizarea casei de marcat la Directia de Finante si la Administratia Financiara, in termen de 24 ore. In acest sens va vor ajuta cei care va vand casa de marcat.
Deschiderea punctului de lucru se anunta la Financiar prin completarea unui formular si atasarea copiilor dupa actele firmei. La DSP, DSV, ITM, APM, se anunta din oficiu, odata cu completarea Declaratiei Model 2. Sunt multe formalitati, de care trebuie sa tineti seama, dar depind de specificul activitatilor pe care le veti desfasura. De aceste lucruri se ocupa in general firmele de prestari servicii care va pot ajuta, in cazul in care nu va descurcati sau nu aveti timp. Cautati una in localitatea dvoastra ori incercati pe cont propriu, cereti sprijin si contabilei, ea va poate ajuta pe partea de fisc.
Succes.
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
ContSters69724, utilizator
(4) Dupa fiecare modificare a actului constitutiv, administratorii, respectiv directoratul, vor depune la registrul comertului actul modificator si textul complet al actului constitutiv, actualizat cu toate modificarile, care vor fi inregistrate in temeiul hotararii judecatorului-delegat, cu exceptia situatiilor stipulate la art. 223 alin. (3) si la art. 226 alin. (2), atunci cand inregistrarea va fi efectuata pe baza hotararii irevocabile de excludere sau de retragere. art.204 Legea societatilor comerciale.
Prin urmare orice modificare a actului constitutiv implica actualizarea acestuia.
Stimate dcoszma, eu zic sa nu ametim userul. Asa spune legea, dar deschiderea de punct de lucru nu se inregistreaza ca o modificare a actului constitutiv. Daca se duce la ONRC cu actul constitutiv modificat o sa aiba surpriza sa nu il accepte, intrucat nu se solicita acest lucru. Tine de bucataria interna a ONRC. Va dau un exemplu, destul de concludent: Incercati sa mergeti sa depuneti la ONRC o hotarare a asociatului unic, care de fapt este decizie, dupa cum este numita in Legea 31/1991, o sa vedeti ca nu o primeste, ci va trebui sa o numiti Hotarare.
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
ContSters69724, utilizator

Alte discuții în legătură

Punct de lucru udangiu udangiu Pasii si documentele necesare deschiderii unui [b]punct de lucru (magazin alimentar)[/b][i] (vezi toată discuția)
Punct de lucru andreea20ro andreea20ro buna ziua,am un punct de lucru declarat la administratia financiara ca si punct secundar(deoarece am avut mai putin de 5 angajati),acum am depasit numarul de 5 ... (vezi toată discuția)
Situatie spatiu la rc mihaela.aivanese mihaela.aivanese Am o firma care are sediul social in apartamentul meu. Vreau sa deschid o sala de fitness. Trebuie sa declar ceva la RC? Adica sa o fac punct de lucru sau ... (vezi toată discuția)