avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura emisa de PFA, incasata in cont PF
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura emisa de PFA, incasata in cont PF

Buna,
Am o nelamurire.
Am un PFA. Daca facturez unui client SRL, pot sa-i dau contul de persoana fizica ca sa faca plata facturii in acel cont?
Este in regula daca procedez in acest fel?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:14, 5 Noiembrie 2014
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 1072 din 31 martie 2009 pronunţată în recurs de Secţia comercială a Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie având ca obiect excepţia lipsei calităţii procesuale active şi excepţia lipsei de interes) că, potrivit prevederilor OUG nr. 44/2008 (privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale), persoana fizică autorizată (PFA) are un statut de entitate juridică diferit de cel al persoanei fizice şi că PFA răspunde pentru obligaţiile sale cu patrimoniul de afectaţiune, dacă acesta a fost constituit, şi în completare cu întregul său patrimoniu

In concluzie, conturile bancare ale celor 2 "entitati" trebuie sa difere.
Multumesc frumos.
Stiu decizia curtii, dar ce treaba are cu intrebarea????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa este persoana juridica? Origo Origo Ma intereseaza daca ca PFA am personalitate juridica. Ma interesez pentru urmatoare problema. Ma ocup de comercializarea de anvelope si ca srl daca intoduc pe ... (vezi toată discuția)
Pfa poate sa aiba drepturi si obligatii fara sa-si constituie un patrimoniu de afectatiune ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Va rog spuneti-mi cateva pareri. Potrivit art. 20 (1) din OUG 44/2008 ,,PFA raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, daca ... (vezi toată discuția)
Ce poate si ce nu poate o p.f.a. Magda Staicu Magda Staicu Am vazut ca recent a aparut og 46/2011 de modificare a og 44/2008 ; prin urmare o PFA va putea angaja terte persoane , cu cim, prin modificarea art 17 din og ... (vezi toată discuția)