avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termoizolatie peste limita de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termoizolatie peste limita de proprietate

Buna seara

As avea nevoie de un sfat privitor la modalitatea de solutionare/actiune, in cazul in urmatoarea situatie:
am cumparat o casa a carei teren, mai mult lung decat lat, are o problema, in sensul ca vecinul din fata casei mele, si-a realizat termoizolatia cu polistiren de 10 cm, inainte ca eu sa cumpar casa, dar fara acordul scris al fostului proprietar, depasind limita de proprietate. In plus fata de asta, a turnat si o bordura de beton mai lata decat polistirenul cu inca 10 cm. Practic 20 de cm pe lungime de 20 m sunt ocupati de vecin in mod ilegal/abuziv. In plus la partea superioara a peretului, capriorii acoperisului, inaltat fara autorizatie, sunt iesiti mai bine de 20 de cm peste limita de proprietate.
Care este modalitatea legala, daca exista vreuna in afara de judecata, prin care il pot obliga pe vecin sa revina la situatia initiala, adica sa revina cu propria-i constructie pe hotarul de fapt?

Multumesc anticipat
Adrian
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Octombrie 2014
adrianm21, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrianm21 , utilizator 15:39, 7 Octombrie 2014
Daca amiabil proprietarul nu intelege sa modifice constructia respectand limitele din documente,singura varianta ramane actiunea in instanta
Multumesc de raspuns. As dori sa stiu insa, in cazul neintelegerii cu vecinul, care este riscul sau raspunderea ca, fiind pe proprietatea mea, sa procedez la decopertarea zidului placat abuziv cu polistiren si la demolarea bordurii de la baza?
Se poate considera distrugere de proprietate?

Multumesc anticipat
Adrian
Ultima modificare: Duminică, 5 Octombrie 2014
adrianm21, utilizator
Buna ziua

Revin cu urmatoarea intrebare: pentru a urma procedura legala, este vreun mod anume prin care sa ii cer vecinului sa revina cu constructia pe limita hotarului? In scris sau cu martori?

Multumesc
Adrian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa vecina este construita pe granita dintre proprietati ( de zeci de ani) SZoe SZoe Casa vecina este construita pe granita dintre proprietati ( de zeci de ani). Noul proprietar al casei vrea sa o renoveze. Initial, asa cum e legal, a avut ... (vezi toată discuția)
Izolatie polistiren, casa intra pe terenul vecinului stefanp2803 stefanp2803 Buna ziua, Am autorizatie de consolidare si extindere pentru o casa in Bucuresti. Casa are 2 pereti construiti pe limita de proprietate (lateral-stanga si ... (vezi toată discuția)
Construire imobil pe limita proprietatii unchiujim unchiujim in vara trecuta vecinul a construit un gard pe cheltuiala lui(cu acceptul meu -avem ambii cadastru)pe limita celor 2 prop. fundatie de beton + coli metalice ... (vezi toată discuția)