avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal, somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal, somaj

Buna ziua..am si eu nevoie de un sfat.eu ar trebui sa ma intorc la treaba in octombrie cand se termina concediul de crestere copil de 2 ani.intrebarea mea este..Pot intra in somaj dupa concediu chiar daca firma inca functioneaza?Pot fi concediata de angajator daca nu ma intorc la treaba?Si cum pot afla daca angajatoru a incasat banii pe concediu post natal si prenatal pt ca eu nu am primit nici un ban de la ei..mentionez ca am intrat de 4 ani in concediu cu doi copii..4 respectiv varsta de 2 ani...si nu am primit nici un ban de la angajator...Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: bklara , utilizator 18:07, 8 Octombrie 2014
buna seara..mai am si eu o intrebare..in data de 7 octombrie fata mea a implinit doi ani..azi mia intrat indemnizatia doar 350 de lei...nu trebuia sa intre luna asta toata indemnizatia si luna lui noiembrie doar pe 7 zile din octombrie?va multumesc
1. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca el intra sau nu cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.

2. - Adica CCC al dvs. este pana inclusiv in ziua in care implineste copilul 1 an si 11 luni.
- Incepand cu ziua urmatoare veti relua activitatea sau veti intra o luna in concediu fara plata.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
tatal nu a lucrat 3 luni de zile..abia in luna septembrie sa angajat...anu asta...nu trebuia atunci sa imi intre toata indemnizatia?deci luna viitoare o sa primesc doar cei 42 de lei?
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuia ca tatal sa aiba venituri din salarii in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. Daca nu a fost asa atunci mergeti la AJPIS cu dovada (de la Fisc) ca sotul nu a avut venituri in cele 12 luni eligibie si solicitati sa va dea indemnizatia si pe ultima luna.
el a lucrat 5 ani de zile la o firma pana in vara...deci are cele 12 luni si normal ca au retras pe ultima luna banii...asta este...asta e Romania cu legiile lor in beneficiul lor nu a mamelor..:(Multumesc frumos pt raspunsurile rapide

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj din prenatal maridana1986 maridana1986 sunt in concediu prenatal pana pe 10 feb anul curent.am vorbit cu contabila si societatea urmeaza sa se inchida,nu se mai fac angajari...deci am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Somaj becca becca Buna ziua. Vin dupa un concediu de crestere al copilului pana la 2 ani (mai am aproape o luna) si ma intereseaza cat timp ar trebui sa ma intorc la munca ... (vezi toată discuția)
Pot intra in somaj dupa concediul de crestere a copilului? s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am terminat de curand concediul pentru cresterea copilului si, la intoarcerea la vechiul loc de munca am realizat ca nu prea mai am ce sa mai ... (vezi toată discuția)