Buna ziua..am si eu nevoie de un sfat.eu ar trebui sa ma intorc la treaba in octombrie cand se termina concediul de crestere copil de 2 ani.intrebarea mea este..Pot intra in somaj dupa concediu chiar daca firma inca functioneaza?Pot fi concediata de angajator daca nu ma intorc la treaba?Si cum pot afla daca angajatoru a incasat banii pe concediu post natal si prenatal pt ca eu nu am primit nici un ban de la ei..mentionez ca am intrat de 4 ani in concediu cu doi copii..4 respectiv varsta de 2 ani...si nu am primit nici un ban de la angajator...Va multumesc anticipat
buna seara..mai am si eu o intrebare..in data de 7 octombrie fata mea a implinit doi ani..azi mia intrat indemnizatia doar 350 de lei...nu trebuia sa intre luna asta toata indemnizatia si luna lui noiembrie doar pe 7 zile din octombrie?va multumesc
1. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca el intra sau nu cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
2. - Adica CCC al dvs. este pana inclusiv in ziua in care implineste copilul 1 an si 11 luni.
- Incepand cu ziua urmatoare veti relua activitatea sau veti intra o luna in concediu fara plata.
tatal nu a lucrat 3 luni de zile..abia in luna septembrie sa angajat...anu asta...nu trebuia atunci sa imi intre toata indemnizatia?deci luna viitoare o sa primesc doar cei 42 de lei?
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuia ca tatal sa aiba venituri din salarii in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
2. Daca nu a fost asa atunci mergeti la AJPIS cu dovada (de la Fisc) ca sotul nu a avut venituri in cele 12 luni eligibie si solicitati sa va dea indemnizatia si pe ultima luna.
el a lucrat 5 ani de zile la o firma pana in vara...deci are cele 12 luni si normal ca au retras pe ultima luna banii...asta este...asta e Romania cu legiile lor in beneficiul lor nu a mamelor..:(Multumesc frumos pt raspunsurile rapide
Somaj
becca
Buna ziua. Vin dupa un concediu de crestere al copilului pana la 2 ani (mai am aproape o luna) si ma intereseaza cat timp ar trebui sa ma intorc la munca ... (vezi toată discuția)