avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba a CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba a CIM

Vă rog să ma ajutati cu un punct de vedere pentru următoarea problemă.
Am un angajat cu CIM pe perioada nedeterminată cu per. de proba de 90 zile (art. 31 (1) din Codul muncii, se apropie implinirea celor 90 de zile calendaristice, dar el a fost în incapacitate de muncă după 10 zile de la angajare. E clar că nu pot să-i comunic notificarea de incetare a CIM fiind în incapacitate temporară de muncă, Angajatorul nu si-a format un p.d.v. referitor la aptitudinile salariatului deoarece timpul a fost scurt..
Întrebarea mea este: pot să consider că perioada de probă se suspendă în conf. cu art. "Art. 49 - (6) În cazul suspendării contractului individual de muncă se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepţia situaţiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept."
Angajatul are dreptul la perioada de proba pentru a demonstra aptitudinile profesionale. Angajatorul doreşte să prelungească perioada de probă cu zilele în care CIM a fost suspendat pentru incapacitate de muncă dar vrea să fie corect din punct de vedere legal, practic cele 90 de zile calendaristice vor fi depăşite......cu zilele de concediu medical.
Vă multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 6 Octombrie 2014
Va puteti prevala de prevederile art.49 alin.6 C.mun. Insa acest lucru , trebuia comunicat si salariatului in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim nedeterminat cu perioada de proba mihialescu mioara mihialescu mioara Daca firma unde sunt angajat pe durata nedeterminata, dar sunt in perioada de proba de 90 de zile considera ca nu sunt corespunzator si doreste sa-mi inceteze ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca in timpul concediului medical aam2401 aam2401 buna ziua, M-am angajat la o firma in urma cu 2 luni,cu contract de munca pe perioada nedeterminata,si cu clauza in contract ca primele 90 de zile sunt ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba ennndre ennndre ce opinie aveti,daca angajatul in perioada de proba daca intra in concediu medical, angajatorul ii poate desface prin notificare contractul de munca avand in ... (vezi toată discuția)