avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formularul E301
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formularul E301

sunt in concediu fara plata 1 an si as vrea sa obtin formularul e 301 pt in belgia . Ce pasi trebuie sa urmez pt a obtine formularul eu momentan fiind pe teritoriul belgiei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 7 Octombrie 2014
Formularul E301 a fost inlocuit cu formularul portabil U1- care certifică perioadele de asigurare care vor fi luate în considerare pentru acordarea prestaţiilor de şomaj.

Instituţia din România competenteă pentru eliberarea formularelor de mai sus este agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă a solicitantului.

Pe teritoriul statelor UE/SEE, are competenţă pentru eliberarea formularelor de mai sus instituţia omoloagă AJOFM. este echivalentul lui E 301 în circuitul instituţie-client-instituţie.

Forumularul U1 este destinat unei persoane aflată în şomaj, care solicită prestații de șomaj într-un stat membru și care a fost anterior asigurată sau a lucrat într-un alt stat membru. Atunci când este cazul, se emite de către acest din urmă stat membru.
Documentul trebuie prezentat serviciului de ocupare a forței de muncă sau fondului de asigurare pentru şomaj din țara în care se solicită prestaţia.
Statul membru în care se solicită prestaţia va ține cont, în măsura necesară, de perioadele menţionate în prezentul certificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea formularului e301 Refdy Refdy Tatal meu locuieste in Spania si are nevoie de formularul E301 pentru a obtine o indemnizatie. Problema consta in faptul ca el nu poate sa vina in tara, drept ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa munca in strainatate gabriela1989 gabriela1989 Am o intrebare la care nu gasesc raspuns in legatura cu somajul . Am sa incep cu detalierea povestii si dupa cu intrebarile. Am inceput un cotract sezonier ... (vezi toată discuția)
Formularul u1 stefania_pantea stefania_pantea Buna seara, am aflat de la colegii de munca de alta nationalitate ca ei beneficiaza de somaj prin obtinerea formularului u1. As dori sa stiu daca este adevarat ... (vezi toată discuția)