avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Valorificare grupa munca - hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Valorificare grupa munca - hotarare judecatoreasca

In Carnetul de munca am inscris inca din anul 1990 faptul ca in perioada 1983 -1989 m-am incadrat in grupa a II-a de munca. La pensionare, Casa de pensii refuza valorificarea grupei de munca, in final, dupa aproape doi ani, dispun de o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care obliga Casa de pensii la valorificarea in grupa a II-a a perioadei respective. Mai pot avea probleme din cauza nementionarii procentului ? Sau dupa cum sper eu, e OK, la acel moment nefiind obligatorie o astfel de mentiune.
Intreprinderea a fost lichidata prin 1995, detinatorul arhivei nu are decat statele de plata, nimic altceva. Nu pot aduce noi documente. Ce parere aveti ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:54, 9 Octombrie 2014
Depuneți hotărârea la casa de pensii, ea va fi pusă în aplicare cu procentul de 70% (minim, am înțeles eu). Există niște precizări interne ale Casei Naționale de Pensii Publice în acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pt limită de vârstă Ristici Moise Ristici Moise În perioada:noiembrie 1989- Mai 1990 am lucrat ca electrician auto la IUGCT Călărași într-o hală cu multe noxe de la mașini.La plecare mi s-a scris pe ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca pentru pensie maria0652 maria0652 Sotul meu si-a depus dosarul de pensionare de invaliditate. 1. Deoarece in carnetul de munca erau trecute perioadele pentru care se incadra in grupa a II-a ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am urmatoarea problema : firma iacm dimbovita (transformata ... Mihai/2061 Mihai/2061 Buna seara, am urmatoarea problema : firma IACM Dimbovita (transformata ulterior in CONSIRD SA), unde am facut stagiatura in 1986-1989,s-a desfiintat prin ... (vezi toată discuția)