avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Folosire teren fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Folosire teren fara succesiune

Buna ziua,
Am si eu o intrebare: parintii mei au folosit unul din terenurile bunicului dupa tata timp de 15 ani fara ca nimeni sa zica nimic. La un an si ceva dupa decesul tatalui meu, unchiul ( unul din fratii tatalui) a intrat pe terenul respectiv (desi era ingradit) spunand ca acum nu mai e tatal meu si ca terenul respectiv ii apartine. Ce putem face in situatia de fata? Mentionez ca tata a mai avut 6 frati, mai sunt decat 4 in viata. Succesiunea dupa bunicul nu a fost facuta.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: denisa89 , utilizator 15:09, 9 Octombrie 2014
Trebuie sa dezbateti succesiunea dupa bunic cu cei 4 frati in viata si cu urmasii celor doi decedati.
La succesiunea bunicului veti analiza daca faceti si imparteala bunurilor, si veti clarifica situatia terenului in discutie.
Nu cred ca are prea prea mare importanta ca tatal dvs. a folosit acel teren vreme de si asta nu inseamna ca aveti mai multe drepturi asupra acestuia.
Apoi trebuie sa dezbateti succesiunea dupa tatal dvs.
sa inteleg ca pana in momentul finalizarii succesiunii poate sa foloseasca terenul oricare dintre mostenitori? Bunicul avea si padure, padure din care unchiul a taiat si apoi a schimbat terenul cu altul. Pot cere despagubiri ceva? Multumesc anticipat
Pana nu se face partajarea bunurilor (atribuirea catre mostenitori individualizati), nici unul nu are drept de folosinta sau de proprietate exclusiva asupra niciunui teren din mostenire.
tatal dvs. si unchiul avea exact aceleasi drepturi asupra tututror terenulrilor.
Da, puteti cere contravaloarea exploatarii pe acre a facut-o unchiul asupra unor parti din mostenire, sau compensarea ei cu altceva.
multumesc frumos pentru raspunsuri, o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire diddu diddu buna ziua! ce trebuie sa fac pentru a trece terenul si casa pe numele meu? acestea sunt in proprietatea bunicilor decedati,iar tatal meu a decedat de ... (vezi toată discuția)
Succesiune, acte necesare MariaCalota MariaCalota Buna seara, am nevoie de un sfat dacă se poate cât mai urgent! As vrea sa bag o taxa de succesiune la casa bunicilor(din partea tatălui). Taxa de succesiune ... (vezi toată discuția)
Mostenire Maria 32 Maria 32 Buna ziua ,parinti mei au decedat acum 21 ani avem o casa construita d tata dar p numele bunicului ,noi suntem doi frati gemeni si p langa noi o matusa ( sotia ... (vezi toată discuția)