In 07.04.2014 am circulat fara rovinieta.
In 22.09.2014 s-a constatat contraventia si s-a intocmit PVC.
In 08.09.2014 mi s-a comunicat PVC.
Sunt mai mult de 6 luni de cand a avut loc contraventia. Se prescrie PV ?
Se poate constata o contraventie la aproape 6 luni de la infaptuirea ei ?
In lege scrie ca trebuie intocmit PV in 30 zile de la constatare. Dar constatarea nu are un termen de la infatuire ?
Stimata doamna ... la noi in tara nimic nu are termen de infaptuire ... si totul se face "dupa ureche" ... de aceea merge totul "ca uns".
Grabiti-va cu contestatia impotriva procesului verbal ... 15 zile de la comunicare.
Invocati precrierea amenzii, bazandu-va pe :
Legea 144/2012 pentru modificarea OG 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania - rovinieta. Lege nr. 144/2012
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 509 din 24 iulie 2012
3. La articolul 9, alineatul (3) va avea urmatorul cuprins:
"(3) In cazurile prevazute la alin. (2), procesul-verbal de constatare a contraventiei se poate incheia si in lipsa contravenientului, dupa identificarea acestuia pe baza datelor furnizate de Ministerul Administratiei si Internelor – Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor sau a conducatorului auto, in cazul utilizatorilor straini. Procesul-verbal se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de 30 de zile de la data constatarii contraventiei, interval in care nu se pot incheia alte procese-verbale de constatare a contraventiei pentru incalcarea prevederilor art. 8 alin. 91)."
Lipsa rovinieta
alinauim
Buna ziua!
Intrebarea mea este, daca am circulat cu masina fara rovinieta #-o #-o in cat timp imi emite procesul de contraventie? Din cate am mai auzit sunt ... (vezi toată discuția)