avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa discoteca
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa discoteca

Va rog frumos a ma lamuri in urmatoarea problema:
Am deschis recent un bar si o discoteca, in aceeasi cladire. Intrarea in discoteca se face prin bar.
Avand in vedere ca intrarea in bar si discoteca este libera, fara taxa, trebuie sa platesc taxa conform art . 275 din legea 571/2003? Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
lucasergiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: lucasergiu , utilizator 09:46, 27 Mai 2009
Da, trebuie sa platiti, potrivit pct.181 din NORMELE METODOLOGICE din 22 ianuarie 2004 (*actualizate*) de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal :

181. (1) In cazul contribuabililor care organizeaza activitati artistice si distractive de videoteca si discoteca, impozitul pe spectacole se determina pe baza suprafetei incintei afectate pentru organizarea acestor activitati, nefiind necesare bilete sau abonamente.
(2) Contribuabilii care organizeaza activitati artistice si distractive de videoteca si discoteca, in calitatea lor de platitori de impozit pe spectacole, au obligatia de a depune Declaratia fiscala pentru stabilirea impozitului pe spectacole, in cazul activitatilor artistice si distractive de videoteca si discoteca, stabilita potrivit pct. 256, pana cel tarziu la data de 15 inclusiv, pentru luna urmatoare.
Totusi nu inteleg logica; discoteca respectiva nu imi aduce nici un venit, intrarea fiind libera; veniturile provin din vanzarile barului. Mentionez ca am platit la primaria locala taxa de "scaun". Punctul 256 se refera la impozitul pe teren iar punctul 181 se refera la antrepozit fiscal. Va rog frumos a-mi recomanda unde sa citesc sa ma lamuresc.
Mi se pare aberant sa platesc o taxa pentru o activitate care nu implica nici o incasare.

Va multumesc pentru amabilitate si raspunsul prompt.
Normele de aplicare ale codului fiscal
Pana aici am inteles. Va multumesc.
Este o suma mare care trebuie platita, avand in vedere potentialul discotecii respective.
Daca pun taxa la intrare nu mai vine nimeni ....
Ar fi o varianta sa pun o taxa de intrare modica, sa fac un contract de sponsorizare , iar incasarile respective sa le celor cu care fac contractul de sponsorizare? In acest fel m-as incadra la scutirea de la plata taxei? (conform art. 276, pct. 182 - 183)

Va multumesc.

Atentie!
Contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor legii privind sponsorizarea si ale legii bibliotecilor, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
1.sunt în limita a 3 0/00 din cifra de afaceri;
2.nu depasesc mai mult de 20 % din impozitul pe profit datorat.
În limitele respective se încadreaza si cheltuielile de sponsorizare a bibliotecilor de drept public, în scopul constructiei de localuri, a dotarilor, achizitiilor de tehnologie a informatiei si de documente specifice, finantarii programelor de formare continua a bibliotecarilor, schimburilor de specialisti, a burselor de specializare, a participarii la congrese internationale.

Alte discuții în legătură

Declaratie de impunere pentru stabilirea impozitului pe spectacole invidiaevent invidiaevent Buna ziua, As dori sa aflu cui se adreseaza legea 571/2003, referindu-ma la acest articol: ART. 275 Reguli speciale pentru videoteci şi discoteci (1) În ... (vezi toată discuția)
Taxa club = taxa discoteca ? care este diferenta? CORNEKUS CORNEKUS De curand am deschis un club de noapte dupa urmatoarele reguli : -se deschide doar sambata -accesul persoanelor sub 18 ani este interzis -capacitate ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe spectacole ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU cum se determina impozitul pe spectacole in cazul videotecilor si discotecilor? (vezi toată discuția)