avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Informatii recuperare imprumut acordat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Informatii recuperare imprumut acordat

Buna dimineata. Am si eu o problema: acum aprox 3 ani am imprumutat unui var suma de 2000 de euro,fara a incheia un contract scris, cu intelegerea verbala de a mi se returna imprumutul in decurs de 6-12 luni. Initial am stabilit si o anumita suma care sa-mi fie alocata in schimbul acestui favor, insa pe masura ce timpul trecea, am renuntat la acel ,,surplus". Acum vreau doar sa-mi recuperez banii. Respectivul a vandut recent un apartament, insa este plecat din tara si va reveni in Romania luna viitoare. Vreau sa stiu daca legal pot face ceva sa-mi recuperez prejudiciul, pot scoate istoricul conversatiilor de pe facebook in care el recunoaste faptul ca imi datoreaza de multa vreme suma de 2000 de euro. Cand o sa ma intalnesc face to face cu el, o sa il si inregistrez cu telefonul. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 17:08, 8 Decembrie 2014
Sunt bune si conversatiile de pe facebook. Instanta a decis intr-un caz ca in masura in care nu se poate face proba contractului de imprumut cu contract pentru ca partile erau rude, se accepta si alte probe. Martori aveti?
Pai avand in vedere perioada .....nu cred. Adica sunt persoane care stiu de faptul ca l-am imprumutat, insa nu au fost martori fizic atunci cand i-am dat banii. Tipul insa recunoaste faptul ca imi datoreaza bani, deci ar trebui sa port o discutie cu el, pentru ca vreau sa il inregistrez cand recunoaste acest lucru. Ma gandesc la faptul ca asa mi-e mai usor sa probez in instanta. Sper insa ca nu voi ajunge pana acolo, insa m-ar ajuta sa stiu daca voi ajunge sa fac o plangere oficiala, daca imi vor fi admise in instanta ca si probe inregistrarile convorbirilor si cele audio?
Revin cu o completare: respectivul s-a intors in tara, insa refuza in continuare sa-mi restituie imprumutul, motivandu-si decizia prin faptul ca vrea ,,sa-si cumpere casa si dupa aia sa vada ce ii mai ramane". Aceasta conversatie am si inregistrat-o in telefon. Vreau sa stiu daca va fi admisa in instanta ca proba, deoarece nu am niciun contract semnat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
Geo_t2007, utilizator
Si intrebarea nr 2: ceea ce face el, nu poate fi incadrat la inselaciune? Pot proba acest lucru prin conversatiile de pe facebook si convorbirile telefonice avute? in care el pur si simplu refuza sa imi restituie banii? Multumesc!
Este numai caz civil, nu e caz penal.
Daca au trecut mai mult de trei ani, actiunea civila s-a prescris..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmprumut nerestituit, posibilitati de recuperare Katalynna Katalynna Acum cateva luni am imprumutat pe cineva cu bani, vreo 200 de lire trimisi prin moneygramm. Intelegerea fusese sa mi-i dea dupa doua luni asta fiind undeva la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis ... numelemeualex numelemeualex Buna ziua! Am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis \"amic\" cu suma de 9 000 $ cash, fara a face vreun act in prealabil, urmand ca acesta sa imi ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unei datorii recunoscute gabriellab gabriellab Buna seara. Am imprumutat unei persoane suma de 700 de lire/1000 euro, fara sa consider necesara semnarea unei chitante/document. Nu a fost respectat termenul ... (vezi toată discuția)