avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impunere obligatii fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impunere obligatii fiscale

Buna ziua,via rog sa-mi spuneti ce este de facut si care este procedura legala de urmat in urmatoarea speta.
In anul 1994 am fost asociat intr-un SRl cu o persoana care intr-un cuvant dupa trei luni de activitate mi-a tras teapa.In timpul de trei luni cat a avut activitate firma asociatul a achizitionat o masina pe societate.In ultima luna pana sa se strice relatiile dintre noi eu am fost concentrat militar cu scoatere din campul muncii.In tot acest timp asociatul mi-a restrictionat accesul in societate si la documentele acesteia.Vazand acest aspect am solicitat la Finantele Publice un control la firma prin care au fost stabilite datoriile catre bugetul de stat si pe care asociatul a fost nevoit sa le achite intrucat incasarile se aflau in posesia lui.Dupa acest control am solicitat asociatului sa mergem la Registrul Comertului pentru retragerea mea din societate lucru care nu sa intamplat deoarece acesta a disparut cu documentele din localitate vanzandu-si apartamentul si mutandu-se in alta localitate.In anul 2001 societatea a fost radiata din oficiu.Astazi data de 10 octombrie 2014 primesc o adresa de la Primarie prin care sunt instiintat ca fost asociat al acelei societati,sa ma prezint si sa clarific situatia acelui autovehicul achizitionat de catre asociat pe firma.In caz contrar potrivit art.83,alin 4 din Codul Fiscal organul fiscal are dreptul de a stabili din oficiu obligatiile fiscale prin estimarea bazei de impunere.Mentionez ca eu nu stiu nimic de existenta fostului asociat unde se afla ,nu am nici un document in acest sens si nici o semnatura pe nici un document de achizitie a acelui autovehicul.Intrebarea mea este ce e de facut La ce sa ma astept de la serv.financiar al primariei?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:46, 12 Octombrie 2014
Creante, ce creante? In sarcina cui?
Rascolind prin arhiha personala am gasit o hartie care o voi redacta mai jos.

Act aditional
la statutul scocietatiixxxxxx inscrisalaxxxxxx...............
subsemnatiixxxxxxxdomiciliat......si subsemnatul domiciliat in.....asociati ai SC.XXXSRLhotaram:
1. Retagerea din societate a subsemnatului incepand cu data de 30.oct.1994.
2.Micsorarea capitalului delaxxxlaxxxx prin retragerea aportului adus de catre subsemnatul.
capitalul ramae se imparte in 20 parti sociale,in valoare de de cate 5000 lei fiecare.
3.Participarea la beneficii si pierderi se face in proportie de 100%,de catre asociatul unic.
4.Societatea va fi administrata de catre asociatul unic.
5.Pentru munca prestata si aportul adus in cadrul societatii d-lui subsemnatul a fost retribuit conform legislatiei muncii,iar din patrimoniul societatii i-a revenit un televizor marca Nipon,conform procesului-verbal de impartire a patrimoniului incheiat intre asociati la data de 21 februarie 1995.
Prezentul act aditional tine loc de contract.
Restul articolelor din statutul societatii raman neschimbate.
Redactat si dactilografiat de catre asociati,in 7 exemplare ,astazi ---------------

stampila societatii
semnaturi
1asociat
2.subsemnatul
Urmeaza incheierea de autentificare pe verso:

ceea ce nu sa mai facut deoarece asociatul si-a vandut apartamantul si a disparut din oras.Acest act aditional a fost incheiat ca urmare a controlului solicitat de mine la Finantele Publice in februarie 1995 deoarece eu nu aveam acces la documentele firmei si nu stiam situatia financiara a firmei.Procesul verbal de impartire a patrimoniului incheiat intre asociati la data de 21 februarie 1995 de care se face referire cred ca este Pv incheiat de catre organele financiare. Problema e daca ma ajuta acest act aditional chiar daca nu este autentificat la notar si inregistrat la Registrul comertului.el este semnat de asociati si contine stampila societatii.
Va multumesc.
bot a scris:
Problema e daca ma ajuta acest act aditional chiar daca nu este autentificat la notar si inregistrat la Registrul comertului.el este semnat de asociati si contine stampila societatii.

NU va ajuta intrucat nu a fost inregistrat si inscrisa mentiunea la Registrul comertului (la Notar nu ar fi fost necesar, ci doar la Registru). Poate (poate) intr-un eventual litigiu cu asociatul dvs., instanta sa tina oarecum cont de vointa partilor prin acel act si sa interpreteze un pic in favoarea dvs. (dar cu mici sanse sa se intample si asta, adica sa fie hartia admisa ca proba).

P.S. Oricum ar trebui sa mergeti la primarie si sa le expuneti situatia si sa vedeti ce au de gand ei sa faca (si mai ales in baza carui act administrativ vor aplica retroactiv o norma juridica).
Sa va impuna pe dvs. persoana fizica (ex-asociat cu 5%) cu toata masina (100%), sau cu 5% din valoare, sau ce? In plus puteti da o declaratie cum ca masina este in posesia asociatului cu 95% si ca dvs. nu ati ... si nu sunteti ... si etc., dar nu mai mult, adica angajamente si etc.
Ultima modificare: Duminică, 12 Octombrie 2014
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o mare nedumerire popa_laura79 popa_laura79 Ma intereseaza sa aflu daca in urma unor datorii la buget, datorii mari de ordinul miliardelor se poate pune sechestru pe averea personala a administratorului ... (vezi toată discuția)
Tva neachitat eda_68 eda_68 Buna ziua, Societatea nu a achitat TVA (celelalte obligatii au fost achitate la zi in fiecare luna ) de 6 luni - pentru ca incasarile nu i-au permis si plata ... (vezi toată discuția)