avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Zid despartitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Zid despartitor

Buna seara,

Am o casa pentru care s-a ridicat un zid despartitor. Acest zid este pe aceeasi linie cu casa mea! Vecinul de langa mine nu a contribuit cu nimic la acest zid. Zidul, desigur, este construit pe proprietatea mea! (plus inca 15 cm de la zid inspre casa vecinului - lasati pentru a-i permite si lui construirea unui zid in caz ca al meu nu ,,ii este pe plac''). Recent a venit la mine si mi-a cerut sa ii tencuiesc partea lui de zid, partea lui fiind lasata nefinisata, fiind observabile blocurile de boltari! Mi-a cerut sub pretextul ca a fost la Primarie si a intrebat si acestia din urma i-au spus ca eu sunt obligat sa-i finisez partea de zid dinspre casa acestuia! ULUITOR mi se pare! Intrebarea mea este: poate acesta sa ma oblige sa fac ceva? Legal vorbind, partea aceasta ma intereseaza! Mi-ar veni greu sa cred ca ma poate obliga cineva sa fac ceva cu ceea ce este doar al meu si pentru care nu a contribuit nimic! Va multumesc celor care faceti eforturi pentru a raspunde la aceste intrebari!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:04, 12 Octombrie 2014
Va multumesc mult! Si referitor la geam! Indiferent ca am facut eu la 60 de cm distanta, fereastra lui tot ramane! Am inteles ca eu trebuia sa construiesc casa la 2 metri! Prostii! Fereastra lui e inca acolo si consider ca ilegal! Deci si eu pot sa-l oblig sa-si inchida fereastra nu?
Pai fereastra lui este acolo pentru ca casa lui este acolo mai inainte ca dvs. sa construiti, ca atare nu aveti cum sa il obligati sa isi inchida /astupe fereastra (cu atat mai mult cu cat el are obstructionata vederea si nu dvs.).

Ca o parere personala (nu sfat) : eu as incerca sa ma inteleg amiabil cu vecinul ala dat fiind ca aveti casa pe hotar si mai devreme sau mai tarziu va trebui sa intrati la el in curte sa va faceti reparatii in spatele casei sau sus la acoperis, deci ...din experienta va spun ca asta este cea mai mare problema a dvs. si nu treaba cu tencuitul gardului (care apropo stiti ca daca nu este tencuit, apa se infiltreaza si gardul se deterioreaza rapid, dar ma rog, nu dau sfaturi de zidarie)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executie gard lim de proprietate radubogdan radubogdan As dori sa stiu ce prevederi exista in codul civil privind executia unui gard pe limita de proprietate intre proprietati ,daca este intr-adevar necesar un ... (vezi toată discuția)
Gard comun PAUER PAUER EU SI VECINUL AVEM UN GARD COMUN,CARE DIN CAUZA UNOR NEINTELEGERI,TREBUIE INCHIS PT. A-MI PROTEJA INTIMITATEA SI PT. A NU DA PRILEJUL UNOR NOI DISPUTE. GARDUL ... (vezi toată discuția)
Gardul vecin Marcela** Marcela** Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare daca se poate. La hotarul dintre noi si vecin avem o bucatarie de vara care are un perete ce reprezinta hotar. Vecinul ... (vezi toată discuția)