Care este onorariul unui avocat pt partaj (iesire din indiviziune) in instanta? Precizez ca ambele parti suntem de acord, dar nu putem face partaj la notar din cauza ca ne este imposibil sa obtinem certificatul de urbanism de la primarie din cauza legilor tampite si absurde din Romania. Am auzit ca se poate si fara avocat, dar imi este frica sa deschid actiune fara avocat, in acelasi timp as avea nevoie de un avocat serios, pt ca am auzit cazuri cand nu se prezinta la procese in instanta dupa ce a fost platit cu o gramada de bani. Astept raspuns. Va multumesc.
Domnule și zugrăvii cer cat vor și mecanicii auto cer cat vor asa ca si avocații au dreptul să își prețuiască munca cum consideră.Nu exista onorarii minime și maxime cand s-a incercat acest lucru au sărit multi ca avocații încearcă să crească onorariile sa aibe monopol etc.Un av poate sa va ceara 1000 de lei și altul 100000 de lei nu va obliga nimeni sa acceptați. IN general onorariul se stabilește tinand cont de experienta avocatului,volumul de munca,complexitatea cauzei,situația clienților,valoarea bunurilor ce sunt supuse impartelii etc.Mergeți la o consultație care nu va costa mai mult de 150-200 lei și aflați ce aveti de facut,costuri,durata etc se pare ca la dvs este destul de complicat.